Newsroom

Newsroom

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πεντέλη-Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Παίδων

Ανεξέλετκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην Πεντέλη.

5646925

Δύσκολη νύχτα προβλέπεται για τους κατοίκους και τις αρχές λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης και μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι αυτή την ώρα. Ήδη πληροφορίες κάνουν λόγο για κατοικίες που έχουν καεί, ενώ εκκενώθηκαν Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δαμάσι. Παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για το νοσοκομείο Παίδων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και το άλλο που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα μέτωπα έχουν μήκος περίπου 15 χιλιόμετρα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Παράλληλα, εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους του Αστεροσκοπείου να απομακρυνθούν προληπτικά από τις εγκαταστάσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο.

 

Απομακρύνονται 36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό από το νοσοκομείο Παίδων 

Πριν από λίγο αποφασίστηκε η εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων στην Πεντέλη. Τριάντα έξι παιδιά και 19 άτομα προσωπικό θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Την επιχείρηση μεταφοράς των παιδιών συντονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

 

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεννηματάς, ενώ βρίσκονται στην περιοχή και πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.