Ανακοινώνονται από ώρα σε ώρα τα νέα έκτακτα μέτρα

Ο φονικός σεισμός στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Σάμου ανέβαλε την ανακοίνωση της επιβολής των μέτρων από την κυβέρνηση κι έτσι, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους πολίτες μέσω τηλεοπτικού μηνύματος

NewsRoom 31/10/2020 | 10:04

Η κυβέρνηση που εδώ και εβδομάδες παίζει κρυφτούλι, θορυβημένη από την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας, είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα, αποφεύγοντας ένα γενικό lockdown το οποίο θεωρεί ως τελευταίο και έσχατο μέτρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο (31/10), ένα «σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» αυστηροποιώντας τα μέτρα στις συναθροίσεις, τη διασκέδαση, καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε Επίπεδο 4 (όπου έχουν ήδη κλείσει) και Επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), με εξαίρεση το Take Away και το Delivery.

Παράλληλα, στις ίδιες περιοχές αναμένεται να κατεβάσουν ρολά γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, κινηματογράφοι και θέατρα και άλλες ψυχαγωγικές ως επί το πλείστον δραστηριότητες που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορoνοϊού.