Αναδρομικά στους ΕΠΟΠ, αλλά τις υπηρεσίες οι φαντάροι: το παράδειγμα του 173 ΝΕΑΠ Ορεστιάδας

Στο  173 ΝΕΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας γίνονται απίστευτα πράγματα και η καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποδεικνύει του…

Στο  173 ΝΕΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας γίνονται απίστευτα πράγματα και η καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές .

«Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στο 173 στην Λεπτή Ορεστιάδας σε μια μονάδα του Έβρου πραγματικά ξεχασμένη.

Η κατάσταση για εμάς που υπηρετούμε εδώ, είναι μία και συγκεκριμένη εδώ και αρκετό καιρό. Λίγα άτομα, πολλές υπηρεσίες. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση είναι πράγματα άγνωστα για εμάς.

Η αναλογία υπηρεσιών-εξόδων  είναι περίπου σταθερή γύρω στο 7 μέσα και 1 έξοδο. Ενώ συνάδελφος μας έχει μείνει και 13 μέρες μέσα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συναδέλφους μας που έχουν υπηρεσία σε φυλάκιο. Ενώ σε άλλη μία περίπτωση συνάδελφος που ήρθε από προηγούμενη σειρά δεν είχε έξοδο για μήνες και μόνο 4 μέρες άδεια… Οι υπηρεσίες δεν γίνονται κάθε έξι ώρες όπως συνηθίζεται και είναι διαταγή, αλλά κάθε τέσσερις και για όσους έχουν υπηρετήσει γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό.

Έχουμε πολλούς ΕΠΟΠ αλλά κανένας δεν κάνει υπηρεσία,   ενώ με το που ήρθαν νέοι φαντάροι από την τελευταία σειρά, οι υπηρεσίες αυξήθηκαν και ουσιαστικά η κατάσταση παρέμεινε ίδια και αμετάβλητη.

Αυτοί την στιγμή είμαστε συνολικά 27 άτομα και η υπηρεσίες είναι περίπου 18.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο διοικητής  Αντισυνταγματάρχης Γαλατάς  δεν κλείνει τις υπηρεσίες για να ξεμπλοκάρει την κατάσταση ενώ μπορεί και από την άλλη, για τις ανάγκες μια άσκησης με διανυκτέρευση σε σκοινάκια μας είπε πως θα μας δώσει έξοδο για να πάμε να αγοράσουμε κάποια πράγματα που απαιτούνται για την άσκηση όπως φακούς, νάυλον κλπ.

Δηλαδή τώρα που είναι να πληρώσουμε από την τσέπη μας αυτά που θα έπρεπε να έχουμε δωρεάν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε εξοδούχους; Ποιος κοροϊδεύει ποιον τελικά»…