Αλλόκοτο τροχαίο στη Φλόριντα: 2 αλιγάτορες κρέμονταν από τα παράθυρα του αυτοκινήτου – 2 έφηβοι συνελήφθησαν

Στη σκηνή ενός...αλλόκοτου τροχαίου δυστυχήματος κλήθηκαν αστυνομικοί στη Φλόριντα. Δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε την ανατροπή του οχήματος.

Στη σκηνή ενός…αλλόκοτου τροχαίου δυστυχήματος κλήθηκαν αστυνομικοί στη Φλόριντα. Προς έκπληξή τους, όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως στο αναποδογυρισμένο φορτηγό SUV, τα δύο από τα «θύματα» ήταν δύο μεγάλοι αλιγάτορες. 

Δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε την ανατροπή του οχήματος. Οι αλιγάτορες, που ήταν ακόμη ζωντανοί την ώρα του ατυχήματος, πέθαναν λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο αλιγάτορες αιχμαλωτίστηκαν από τον έφηβο οδηγό και έναν φίλο τους σε μια πρωινή εξόρμησή τους για ψάρεμα και ρίχτηκαν στο πίσω μέρος του οχήματός τους.

Λεπτομέρειες για το ασυνήθιστο περιστατικό εμφανίστηκαν σε ανάρτηση  στο Facebook από την Επιτροπή Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC). Η ανάρτηση εξιστορούσε το πώς οι αξιωματικοί βρήκαν τους δύο αλιγάτορες, μήκους σχεδόν 3 μέτρων, «κρεμασμένους από το πίσω παράθυρο ενός SUV» στην κομητεία Χάρντι.

Ένας αξιωματικός της FWC, ο Jerod Gadd, παρατήρησε ότι ένα από τα ερπετά κινούνταν. «Τους απομάκρυνε αμέσως από το όχημα και, για λόγους ασφαλείας, έκλεισε το στόμα τους χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία», ανέφερε η ανάρτηση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον  οδηγό και τον συνεπιβάτη του, νεαρούς ηλικίας 18 και 17 ετών, και τους κατηγόρησαν για πλημμελήματα επειδή έπιασαν τους αλιγάτορες χωρίς άδεια. Οι δύο έφηβοι δεν είχαν υποστεί κάποιου είδους βλάβη από το ατύχημα.

Οι έφηβοι δεν είπαν τι σχεδίαζαν να κάνουν με τους αλιγάτορες, είπε η FWC, αλλά ο νεότερος από τους δύο ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε έναν μεγάλο βράχο για να προσπαθήσει να σκοτώσει τα πλάσματα, πριν τα φορτώσει στο φορτηγό.

Οι νεαροί είπαν στους αξιωματικούς ότι ήταν δυσαρεστημένοι με τα ερπετά, καθώς αυτά κατέστρεφαν τις πετονιές τους.

Δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε την ανατροπή του οχήματος. Οι αλιγάτορες, που ήταν ακόμη ζωντανοί την ώρα του ατυχήματος, πέθαναν λίγο αργότερα.

Οι αλιγάτορες είναι ένα ολοένα και πιο κοινό θέαμα στους δρόμους της Φλόριντα, μιας πολιτείας όπου ο πληθυσμός τους φτάνει τα περίπου 1,3 εκατομμύρια.

Τον περασμένο μήνα, ένας αυτοκινητιστής βρήκε έναν αλιγάτορα 4 μέτρων κάτω από το αυτοκίνητό του, στην κομητεία Collier. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους,  αξιωματικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα «επιθετικό» ερπετό 5,5 μέτρων που σταμάτησε την κυκλοφορία στην κομητεία Manatee.

Οι αξιωματούχοι της άγριας ζωής λένε ότι οι περισσότερες συναντήσεις ανθρώπου-αλιγάτορα συμβαίνουν κατά τους βροχερούς μήνες που ξεκινούν τον Απρίλιο, όταν τα ερπετά εγκαταλείπουν τους βάλτους στην αρχή της περιόδου ζευγαρώματός τους.

Η FWC συμβουλεύει, πάντως, ιδιαίτερα τους ψαράδες και τους βαρκάρηδες να προσέχουν τους αλιγάτορες όλες τις εποχές του χρόνου, λόγω του τεράστιου αριθμού τους στα κανάλια της ενδοχώρας και τις πλωτές οδούς.

Με πληροφορίες από The Guardian