Ζωή Χαλιδιά

«Άκου ψηφοφοράκο»

Καθένας μας μπορεί να επιλέγει όποια πραγματικότητα θέλει. Αλλά αυτό που εσύ ασπάζεσαι ως πραγματικό σημαίνει δύο πράγματα. Ή είσαι διαταραγμένος ή είσαι τσακωμένος με την αλήθεια. Και θα στο εξηγήσω απλά.

5419748 0

Σου γράφω για να ξεκαθαρίσω ότι οι διαφωνίες που έχουμε δεν είναι ιδεολογικές ή πολιτικές. Απλά δεν ζούμε μέσα στην ίδια πραγματικότητα, τι κι αν βράζουμε μέσα στο ίδιο καζάνι.

Εσύ επιλέγεις την «πραγματικότητα» που σου προσφέρει ο Αυτιάς στον ΣΚΑΪ, ο Μαρινάκης στα ΝΕΑ, ο Χατζηνικολάου στον Real FM και η λοιπή λίστα Πέτσα. Μία πραγματικότητα που στηρίζεται στην κατάργηση των μαθηματικών, της ιατρικής επιστήμης, της νομικής επιστήμης και της λογικής. Εγώ επιλέγω την πραγματικότητα των αριθμών που τερατωδώς αρνούνται να σχολιάζουν: τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο στην ΕΕ, τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία των νέων, τον πληθωρισμό, τη νέα φτώχεια.

Καθένας μας μπορεί να επιλέγει όποια πραγματικότητα θέλει. Αλλά αυτό που εσύ ασπάζεσαι ως πραγματικό σημαίνει δύο πράγματα. Ή είσαι διαταραγμένος ή είσαι τσακωμένος με την αλήθεια. Και θα στο εξηγήσω απλά.

Όταν είσαι φτωχός, αλλά επειδή έχεις ένα σπιτάκι και μια δουλειά νομίζεις ότι ανήκεις στη «μεσαία τάξη» και ψηφίζεις αυτόν που λέει ανοιχτά ότι δεν θέλει δημόσια νοσοκομεία, δεν θέλει δημόσια ασφάλιση, δεν θέλει δημόσια ΔΕΗ, δεν θέλει τίποτα δημόσιο, αλλά τους ψηφίζεις για να σου κόψουν 200 ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ, με τη φτηνή δικαιολογία ότι οι δεξιοί είναι «άριστοι και καλοντυμένοι» ενώ οι αριστεροί είναι άπλυτοι αλήτες που πούλησαν τη Μακεδονία για να μοιράσουν επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα σαν φιλοδώρημα, τότε τα 200 ευρώ που σου έκοψαν από τον ΕΝΦΙΑ τα βρίσκεις μπροστά σου διογκωμένα. Γιατί τώρα πληρώνεις πολλαπλάσια τη ΔΕΗ, τη βενζίνη, το super market, το νοίκι. Ενώ ο Μωυσής σου διασκέδασε τους φίλους του με τα λεφτά που βρέθηκαν στο ταμείο από την «υπερφορολόγηση του Σύριζα».

 Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι δεν ψήφισες Σύριζα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είσαι δεξιός. Αυτό είναι δικαίωμά σου. Το πρόβλημα είναι ότι ψήφισες όχι απλά Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτή τη ΝΔ. Την ακροδεξιότερη και πιο νεοφιλελεύθερη ΝΔ από την ίδρυσή της, που δεν προσπαθεί καν να κρύψει την ιδεολογική της ταυτότητα και τις προθέσεις της. Με έναν ζαβό για αρχηγό κι έναν ακροδεξιό αντιπρόεδρο, που βγαίνει εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση την Ελλάδος λέγοντας ότι θα είχαμε φθηνό ρεύμα αν δεν υπήρχε η αριστερά και δεν βρίσκεται «έγκριτος» ένας δημοσιογράφος να του πει «Τί λες ρε καραγκιόζη;».

 Δεν είχε λοιπόν τίποτα ιδεολογικό ή πολιτικό η ψήφος σου. Ήταν απλά, ωμή ανθρώπινη βλακεία. Την οποία πιθανόν θα επαναλάβεις πιστεύοντας ότι εσένα δεν θα σου χρειαστεί να κλέψεις το φαγητό σου από τα Lidl.

Αυτά είχα να σου πω, εγώ, ένας απλός πολίτης γεννημένος σε άδοξη εποχή.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη