Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Ο “τσαρλατάνος θαυματοποιός” παπα-Δημήτρης, η καταστροφή του λόφου και η οικογένεια Μητσοτάκη

«Οι Άγιοι Ισίδωροι των θαυμάτων (sic) εξακολουθούν να λειτουργούν. Η ύποπτη σιωπή του Δήμου μάλλον δικαιολογείται από τη φιλική φωτογραφία του πρωθυπουργικού Ζεύγους με τον ιερέα. Προς το παρόν, η Ιερά Σύνοδος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να τον “ξηλώσει”. Τα δε “θαύματα” εξακολουθούν να εντείνουν τον ανθρώπινο πόνο»

unnamed

Οι Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού είναι γνωστοί ως πηγή θαυμάτων και πραγμάτων. Ο τυφλός θα δει, ο άρρωστος θα θεραπευτεί, όποιος δεν περπατά, θα τρέξει. Μέγας θαυματοποιός, ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης, του οποίου η δράση έρχεται να υποκαταστήσει εκείνη του Ιησού, πράγμα που εξόργισε την ίδια την εκκλησία.

Οι ανάπηροι κι οι κούφιες ελπίδες

Κάθε Κυριακή, δε χωράς να περάσεις από τα πέριξ της εκκλησίας. Άνθρωποι σε αμαξίδια, υποβασταζόμενοι, ασθενείς ή μη, περιμένουν ένα θαύμα. Ο παπα-Δημήτρης ισχυρίζεται ότι κατέχει ένα κομμάτι τιμίου ξύλου και με την ανάλογη… αφοσίωση, θα σε θεραπεύσει.

Το πρόβλημα, όμως, εντοπίζεται σε δύο σκέλη, υπό την ομπρέλα της κατάχρησης του ράσου. Αφενός, ειδικά όταν πρόκειται για ασθενείς, απελπισμένους πια, το να αφήνουν τη μοίρα τους στα χέρια ενός ιερέα, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Μοιραίο, δηλαδή δολοφονικό. Αν είσαι ασθενής και σταματήσεις να θεραπεύεσαι γιατί περιμένεις να ε σώσει ένα κομμάτι ξύλου και λίγος αγιασμός, θα πεθάνεις.

Το δεύτερο σκέλος είναι η δημιουργία της ψυχικής βλάβης. Να περιμένεις, να περιμένεις… Στα Ευαγγέλια ο ανάπηρος ήρε τον κρέββατόν του και περπάτησε. Αλλά στους Αγίους Ισιδώρους κανένα κομμένο πόδι δεν αποκαταστάθηκε, ούτε καμία σπονδυλική στήλη. Ούτε βλάβες άλλες σωματικές. Έτσι, οι ψεύτικες ελπίδες έφτιαξαν βλάβες επιπλέον. Ψυχικές καταθλίψεις, απελπισίες, άγχη. Παίζοντας με τις ψυχές των ανθρώπων που αγωνιούν,που φοβούνται, που περιμένουν ένα θαύμα, κάτι κακό αλλάζεις στην ψυχική τους υγεία.

Ωστόσο, στα σημεία του μεγάλου ενδιαφέροντος, σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον ιερέα που κατέχει το υποτιθέμενο τίμιο ξύλο, έρχεται η πύρινη μαρτυρία του πατέρα Ειρηναίο, πρώην αρχιεπισκόπου Κρήτης, μάλιστα, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια μελέτης στα Ιεροσόλυμα και είναι εκ των πρώτων που ρητά είπε ότι ο Λουπασάκης πρόκειται για έναν τσαρλατάνο και τίμιο ξύλο δεν υπάρχει στην εκκλησία του Λυκαβηττού.

Λουπασάκης ο διαπλεκόμενος

Μια καταγγελία του 2020 από το δημοτικό σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης, κο Κυριάκος Αγγελάκος, αναφέρει -χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση, βεβαίως- ότι υπάρχει μία πληθώρα πολεοδομικών παραβάσεων εις το όνομα των Αγίων Θεοδώρων, που προκαλούν την καταστροφή του λόφου. Ιδίοι όμμασι διαπίστωσε εκτεταμένα οικοδομικά έργα εν εξελίξει, μπετά, σκαλωσιές, ακόμη και ένα… κοτέτσι! Πώς; Με τι χρήματα; Και, κυρίως, στον πολεοδομικό χάρτη, διαπιστώνονται παραβάσεις;

Μιλώντας με την πολεοδομία, μας ανέφεραν ότι οι ναοί υπάγονται στη ναοδομία, κάτι που, όμως, δεν ισχύει με νόμο του 2012. Για την ακρίβεια, οποιαδήποτε παρέμβαση θέλει να κάνει ένας ναός στον περιβάλλοντα χώρο, αφορά την πολεοδομία, Ως τότε, η Ιερά Σύνοδος αποφάσιζε πού και πώς θέλει να παρέμβει από την άδεια οικοδόμησης, ως τον έλεγχο παραβάσεων.

Το 2012 η Ναοδομία καταργήθηκε εντελώς ως υπηρεσία και τη θέση της ανέλαβε η Υπηρεσία Δόμησης της Εκκλησίας της Ελλάδας, με μειωμένες αρμοδιότητες, αλλά με ένα επίσης άγνωστο πεδίο παρέμβασης ή διαπλοκής.

Έτσι, από την πολεοδομία δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε αν υπάρχει καταπάτηση δημόσιας περιουσίας, ούτε αν υπάρχει παραβίαση του πολεοδομικού σχεδίου. Ωστόσο, επισήμαναν ότι η πολεοδομία είναι υπεύθυνη κυρίως για αναστηλώσεις ναϊκών κτηρίων, ενώ τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ναοδομία. Η πάλαι ποτέ, αν και μάλλον διαφανώς υπάρχουσα ναοδομία.

Ο Δημήτριος Λουπασάκης, λοιπόν, έστησε μπίζνες και μάλιστα επικερδείς. Εξάλλου, τι είναι επικερδέστερο από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου; Επίσης, είναι κοινό μυστικό ότι οι… θαυματοποιοί έχουν πάντα ένα οικονομικό όφελος. Δωρεές, τάματα, χρήματα. Καθώς η κατάσταση ξέφυγε πλέον πλήρως, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να πάρει θέση.

Λουπασάκης ο αγύρτης

Το 2017, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, εκδόθηκε το πόρισμα εις βάρος του θαυματουργού ιερέα και αποφασίστηκε να διερευνηθεί ακόμη και από ψυχιάτρους η ικανότητά του να λειτουργεί…

Αλλά οι πραγματικοί λόγοι δεν ήταν ψυχιατρικοί. Αφορούσαν σε εγκλήματα οικονομικής φύσης, τα οποία κατατέθηκαν και μάλιστα, οδήγησαν την Ιερά Σύνοδο να κατηγορήσει τον Λουπασάκη για “αγυρτεία”, όπως επίσης για απείθεια, σφετερισμό, συνομωσία, σκανδαλισμό κ.α

Παραμένει στη θέση του δε. Έχει αποδεδειγμένα ισχυρούς φίλους, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες με το ζεύγος Μητσοτάκη. Όταν, μάλιστα, ο κος Κυριάκος Αγγελάκος ζήτησε διευκρινίσεις από τη δημοτική Αρχή, ως απάντηση έλαβε σιωπή, τόσο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αποστολόπουλο, όσο και κατ’επεκταση από το δήμαρχο Μπακογιάννη.

Οι Άγιοι Ισίδωροι των θαυμάτων (sic) εξακολουθούν να λειτουργούν. Η ύποπτη σιωπή του Δήμου μάλλον δικαιολογείται από τη φιλική φωτογραφία του πρωθυπουργικού Ζεύγους με τον ιερέα. Προς το παρόν, η Ιερά Σύνοδος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να τον “ξηλώσει”. Τα δε “θαύματα” εξακολουθούν να εντείνουν τον ανθρώπινο πόνο.

FB IMG 1664879726815 1

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 47χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

bharathi kannan BrtCGcrZd10 unsplash

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 47χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου, εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο…

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στηρίζει Αττικόν και απαντά στον Καλλιάνο: «Είναι ένας κόμβος αριστείας»

Καλλιάνος ξέσπασμα

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στηρίζει Αττικόν και απαντά στον Καλλιάνο: «Είναι ένας κόμβος αριστείας»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τα όσα καταγγέλλει ο Γιάννης…

Γιατί ξεσκονίζουν τα σχέδια…κηδείας του Βασιλιά Καρόλου; Tι είναι η «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι»

AP24091417666343

Γιατί ξεσκονίζουν τα σχέδια…κηδείας του Βασιλιά Καρόλου; Tι είναι η «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι»

Η Daily Beast δημοσίευσε μια ιστορία σύμφωνα με την οποία η υγεία της Αυτού Βασιλικής…

Κανάκης: Ξέσπασε στην αυλαία τoυ Ράδιο Αρβύλα – «Φέτος ζήσαμε το έγκλημα της συγκάλυψης με την αλαζονεία του 41% μέσα στα μούτρα μας» (video)

Κανάκης

Κανάκης: Ξέσπασε στην αυλαία τoυ Ράδιο Αρβύλα – «Φέτος ζήσαμε το έγκλημα της συγκάλυψης με την αλαζονεία του 41% μέσα στα μούτρα μας» (video)

«Έχει αλλάξει ο κόσμος ρε γαμ…ο και γίνονται πολύ παράξενα πράγματα», τόνισε ο Αντώνης Κανάκης

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Ελεονώρα Μελέτη

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Μάλιστα η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε πως δεν... γνώριζε τι ήταν η Χρύση Αυγή