Εμπαιγμός Άδωνη για τις δηλώσεις για τους λοιμωξιολόγους και τη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε λίγες ώρες και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος προσπαθεί να αποποιηθεί την ουσία όσων είπε προβαίνοντας σε νέα εντυπωσιακή κωλοτούμπα.

5207550

Νέο επεισόδιο μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη σε τηλεοπτική εκπομπή, το πρωί της Τρίτης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να υποστηρίζει ό,τι είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που εμφανίζεται ότι είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέφερε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δε βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έκανε λόγο για ανατριχιαστική ομολογία, επισημαίνοντας ότι: «Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική».

Μετά τον σάλο, ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα και να αποποιηθεί την ουσία όσων είπε αλλά και να καλύψει τα όσα είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη για το ότι κανείς δεν είχε εισηγηθεί κάτι τέτοιο, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για “κάποιους” γενικά και αόριστα λοιμωξιολόγους και όχι μέλη της Επιτροπής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή τη συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα. Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κ. Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εκ των λοιμωξιολόγων για τους οποίους ο Άδωνης Γεωργιάδης καταφέρεται ως “κάποιοι που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα”, είναι μέλη της Επιτροπής.