«Άδειασμα» Μακρόν σε Μπάιντεν για τον «χασάπη» Πούτιν: «Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις»

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «χασάπη» τον Πούτιν κατά την παρουσία του στην Πολωνία, με τον Γάλλο ομόλογό του να διαχωρίζει τη θέση του.

Καλεσμένος της εκπομπής «Κυριακή στην Πολιτική» του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού “France 3” ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να σχολιάσει την ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα έναντι της Μόσχας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «χασάπη» τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «χασάπη» τον Πούτιν κατά την παρουσία του στην Πολωνία, με τον Γάλλο ομόλογό του να διαχωρίζει τη θέση του, κρατώντας αποστάσεις από αυτόν και κάθε άλλο αντίστοιχο χαρακτηρισμό που μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση.

«Ως καθήκον μου βλέπω πρώτα την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και έπειτα την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, αλλά με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να κλιμακώνουμε την κατάσταση, ούτε με λόγια ούτε με πράξεις», είπε ο Μακρόν, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε και στο σχόλιο του Μπάιντεν:

«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην ξεφύγει η κατάσταση».

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

AP - Ουκρανια

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

«Το γεγονός ότι σταθμεύουν στην πυρηνική εγκατάσταση μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας και όπλα…