Newsroom

Newsroom

Τι πραγματικά συνέβη με τη γερμανίδα τουρίστρια που αρνήθηκε να πληρώσει ταξί επικαλούμενη το ελληνικό χρέος

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία στο ελληνικό διαδίκτυο για μια γερμανίδα τουρίστρια η οποία εμφανίζεται ν’ αρνήθηκε να πληρώσει οδηγό ταξί, λέγοντάς του ότι η Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία. Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα όπως ήταν λογικό, ωστόσο η ιστοσελίδα ellinikahoeaxes.gr ήρθε να την καταρρίψει.

59a543621dc524025b8b48dd

Τo ellinikahoaxes.gr επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων Ηλία Καραπατάκη, αναφέρει ότι η γερμανίδα τουρίστρια θέλησε να πάρει ταξί για να μεταβεί στο Ακρωτήρι. Όταν όμως διαπίστωσε πως το όχημα δεν έφερε τιμοκατάλογο για τα κόμιστρα προς δημοφιλείς προορισμούς, δημιούργησε μικροεπεισόδιο με τον οδηγό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία. Τότε η τουρίστρια επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί αλλά επειδή ο τιμοκατάλογος ανέφερε χρώση 16 και το ταξίμετρο έγραψε 18, ξαναδημιούργησε θέμα, χωρίς αυτή τη φορά να αναφερθεί σε χρέη της Ελλάδας προς τη Γερμανία. Τελικά το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση αστυνομικού και την τουρίστρια να αφήνει 20 ευρώ και να αποχωρεί.

Το flashnews.gr ωστόσο παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων επικαλούμενο επίσης δηλώσεις του κ. Καραπατάκη. Όπως αναφέρει στην τοπική σελίδα της Κρήτης ο κ. Καραπατάκης, «η Γερμανίδα πήγε στη ρεμίζα των ταξί που βρίσκεται έξω από το 1ο Γυμνάσιο στα Χανιά και όχι στο Ακρωτήρι όπως γράφτηκε. Ζήτησε από τον συνάδελφο οδηγό να μάθει τα κόμιστρα για Πλατανιά. Εκείνος της έδειξε τον τιμοκατάλογο με τα κόμιστρα στον οποίο αναγραφόταν το ποσό 16 ευρώ για Πλατανιά. Η Γερμανίδα όταν το είδε του είπε: ‘’Αντί να μας πηγαίνετε δωρεάν που μας χρωστάτε μας παίρνετε και λεφτά από πάνω;’’

Ο οδηγός ταξί προσπάθησε να συγκρατηθεί και ζήτησε από τον συνάδελφό του που βρισκόταν αμέσως μετά από εκείνον να πάρει τη Γερμανίδα στο ταξί γιατί ο ίδιος είχε ενοχληθεί, όπως ήταν λογικό, από τη δήλωσή της. Ο δεύτερος οδηγός επιβίβασε τη Γερμανίδα και την πήγε στον προορισμό της. Η στάση της δεν ήταν στην αρχή του Πλατανιά, αλλά περίπου στο ύψος του Μινώα Παλάς με μεγάλη κίνηση στον δρόμο. Το ταξίμετρο έγραψε 18 ευρώ. Όταν της είπε την τιμή εκείνη αρνήθηκε να τον πληρώσει λέγοντας ότι στον τιμοκατάλογο των κομίστρων αναφερόταν το ποσό των 16 ευρώ.

Ο οδηγός της εξήγησε ότι το ταξίμετρο είχε γράψει παραπάνω λόγω της μεγάλης κίνησης στον δρόμο. Η Γερμανίδα ωστόσο, αρνείτο να πληρώσει. Εκείνη την ώρα περνούσε από τον δρόμο ένας αστυνομικός και ο οδηγός ταξί είπε ότι θα φωνάξει τον αστυνομικό για να λυθεί το πρόβλημα. Τότε εκείνη αμέσως και βιαστικά έβγαλε 20 ευρώ, τα άφησε και έφυγε χωρίς μάλιστα να πάρει ρέστα».

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε επίσης με τον Ηλία Καραπατάκη προκειμένου να αποσαφηνιστεί επιτέλους τι πραγματικά συμβαίνει. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων μας επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ότι ισχύουν όσα έχει πει στο flashnews.gr. Όπως μας εξήγησε όμως, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο ήταν η επιλογή τοπικού σάιτ της Κρήτης να χρησιμοποιήσει τη λέξη «μούφα» για την είδηση. Εξ ου και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση. 

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων για το περιστατικό:

Διαπιστώσαμε μετά λύπης μας ότι το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μας, στοχοποιείται αδίκως, σε τοπικό επίπεδο.

Αποκορύφωμα το ότι η είδηση με την κυρία από την Γερμανία χαρακτηρίστηκε ως ψεύτικη από κάποιο ενημερωτικό site.

Η εν λόγω πελάτισσα δεν ήθελε να πληρώσει τον πρώτο συνάδελφο, ενώ ο δεύτερος που τελικά, την πήγε στον προορισμό της, πληρώθηκε υπό το φόβο επίκλησης του αστυνομικού οργάνου.

Για μία ακόμη φορά, επαναλαμβάνεται, ότι το περιστατικό είναι ΑΛΗΘΕΣ!

Περιμένουμε από τα τοπικά ΜΜΕ των Χανίων, όταν προχωρούν σε αναδημοσιεύσεις άλλων ιστοσελίδων που αφορούν στον κλάδο μας, να έρχονται πρώτα σε επικοινωνία με το θεσμικό μας όργανο, που δεν είναι άλλο από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων. Σε κάθε περίπτωση, εάν επαναληφθεί οποιαδήποτε δυσφημιστική δημοσίευση εναντίον μας, χωρίς να έχει γίνει κάποια επαφή μαζί μας, τότε επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Νομίζουμε, ότι ποτέ δεν έχουμε δώσει δικαιώματα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ειλικρίνειά μας, αντιθέτως, είμαστε ίσως ο μοναδικός κλάδος που έχει επιβεβαιώσει περιστατικά που είναι κατακριτέα. Και το κάνουμε αυτό για έναν και μόνο λόγο…

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

PATRA GRAFEIO pritanis

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι παραμένει αποκλεισμένος και…

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…