Newsroom

Newsroom

Ουρακοτάγκος παραλίγο να "γκρεμίσει το "Σαρλ Ντε Γκολ"! (βίντεο)

Ο ουρακοτάγκος αγαπούσε το λούτρινο αρκουδάκι του κι όταν λέμε πως το αγαπούσε, σε βαθμό που παραλίγο να τα σπάσει…

orangutan

Ο ουρακοτάγκος αγαπούσε το λούτρινο αρκουδάκι του κι όταν λέμε πως το αγαπούσε, σε βαθμό που παραλίγο να τα σπάσει όλα στο αεροδρόμιο “Σαρλ Ντε Γκολ” του Παρισιού όταν προσπάθησαν να του το πάρουν για έλεγχο! 

Τα είδαν όλα οι τελωνειακοί που επιχείρησαν να ελέγξουν το κλουβί του για να διαπιστώσουν αν μετέφερε απαγορευμένες ουσίες και γι’ αυτό το λόγο θέλησαν να πάρουν από τα χέρια του ουρακοτάγκου ένα λούτρινο αρκουδάκι που κρατούσε. Το συμπαθές ζώο, το οποίο κατευθυνόταν μαζί με το αφεντικό του βεβαίως στη Χιλή, δεν ήταν καθόλου διατεθειμένο να αποχωριστεί το παιχνίδι του, σε σημείο να συμβιβαστούν οι άνδρες ασφαλείας και να επιθεωρήσουν δύο φορές ολόκληρο το κλουβί με ακτίνες Χ πριν το αφήσουν να περάσει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι ουρακοτάγκοι είναι απειλούμενο είδος και φτάνουν σε ύψος το 1,5 μέτρο. Κατά μέσο όρο ζυγίζουν μεταξύ 33 και 82 κιλών, ενώ το βάρος των αρσενικών μπορεί να φτάσει στα 110 κιλά ή και περισσότερο. Το ανώτατο όριο της ζωής τους δεν ξεπερνά τα πενήντα χρόνια.