Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το κινηματογραφικό "Σημείωμα" του Παντελή Βούλγαρη στις αίθουσες

Με ενδιαφέρουσες επιλογές ξεκινάει η κινηματογραφική εβδομάδα. To ιστορικό δράμα του Παντελή Βούλγαρη «Τελευταίο Σηεμίωμα», ένα αστυνομικό θρίλερ του Τζορτ Κλούνεϊ στο οποίο πρωταγωνιστεί, αλλά και το «Κάιρο εμπιστευτικό», το οποίο μας μεταφέρει στην ιστορική και πολιτική πραγματικότητα της Αιγύπτου.

59f1c8331dc5245b538b46ae

«Κάιρο εμπιστευτικό»

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το αστυνομικό θρίλερ του Σουηδού σκηνοθέτη Ταρίκ Σαλέχ – με τους Φαρές Φαρές, Μαρί Μαλέκ και Γιάσερ Αλί Μάχερ – απέσπασε το Μέγα Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ Sundance. Η ιστορία ξεκινά λίγες εβδομάδες πριν την αιγυπτιακή επανάσταση, όταν ένας αξιωματικός της διεφθαρμένης αστυνομίας του Καΐρου, ερευνά τον θάνατο μιας νεαρής τραγουδίστριας και ανακαλύπτει ότι αυτό που, αρχικά, έμοιαζε με έγκλημα πάθους, φτάνει σε διαπλοκή μέχρι την ελίτ της εξουσίας. Έτσι, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, αποφασίζει να σπάσει τους κανόνες και να έρθει σε σύγκρουση όχι μόνο με το σύστημα, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.


«Το τελευταίο σημείωμα»

Η εκτέλεση 200 αγωνιστών, την 1η Μαΐου του 1944, στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς κατακτητές, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής Αντίστασης, ζωντανεύει στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη, σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο 34άχρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλάκισής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Την ημέρα της εκτέλεσης, είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων και βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ τού δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί, βάζοντας στη θέση του κάποιον άλλον. Μία ταινία ντοκουμέντο με αρκετό συναίσθημα που υφαίνει ένα συγκροτημένο ιστορικό δράμα. Παίζουν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε και Μελία Κρίλινγκ. 


«Suburbicon»

Ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου του Τζορτζ Κλούνεϊ, με τους Τζούλιαν Μουρ, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν, Όσκαρ Άιζακ και Μέγκαν Φέργκιουσον. Η ζωή μίας οικογένειας ανατρέπεται από μια επίθεση, η οποία οδηγεί στον τραγικό θάνατο της μητέρας ενός μικρού αγοριού και προκαλεί μια σειρά γεγονότων που υφαίνει έναν ιστό από προδοσίες, μοιχείες και εκβιασμούς.


«Καυγάς στο Μπλοκ 99»

Στο υπαρξιακό θρίλερ του Σ. Κρεγκ Ζάλερ πρωταγωνιστεί ένας άνδρας, που, μετά την απόλυσή του και την κρίση στον γάμο του, αποφασίζει να δουλέψει σαν βαποράκι ναρκωτικών, πράγμα που του χαρίζει μια πλούσια και πολυτελή ζωή. Ωστόσο, όταν μία συναλλαγή πηγαίνει στραβά, καταλήγει στη φυλακή και γίνεται υποχείριο μιας συμμορίας που τον υποχρεώνει σε άγριες πράξεις βίας.


«Απαγωγή»

Μία απλή μέρα στο πάρκο μετατρέπεται σε εφιάλτη για μια μητέρα, όταν κάποιοι αρπάζουν τον εξάχρονο γιο της, τον βάζουν σε ένα αυτοκίνητο και φεύγουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κι εκείνη δεν μπορεί να ενημερώσει την αστυνομία, η μόνη της επιλογή είναι να το καταδιώξει η ίδια. Ένα αγωνιώδες θρίλερ του Λουίς Πριέτο, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Χάλι Μπέρι και τους Σάγκε Κορία, Κρις Μακ Γκιν και Λιου Τεμπλ. 


«Σπίτι μου σπιτάκι μας»

Μία προβλέψιμη αισθηματική κωμωδία της Χάλι Μέγιερς Σάιερ, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Ρις Γουίδερσπουν και τους Λέικ Μπελ, Μάικλ Σιν, Κάντις Μπέργκεν, Νατ Γουλφ και Τζον Ρουντνίτσκι. Μία σαραντάχρονη διαζευγμένη γυναίκα μετακομίζει με τις δύο της κόρες στη γενέτειρά της. Εκεί, συναντά τρεις φιλόδοξους νέους που δεν έχουν πού να μείνουν και συμφωνεί να τους φιλοξενήσει προσωρινά. Όμως, τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή.


«Η ταινία LEGO Ninjago»

Η κωμωδία κινουμένων σχεδίων των Τσάρλι Μπιν, Πολ Φίσερ και Μπομπ Λόγκαν βασίζεται στα παιχνίδια LEGO. Σε αυτή την πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του κόσμου του Ninjago, όλοι αποφεύγουν τον νεαρό μυστικό νίντζα Λόιντ, όταν μαθεύεται πως είναι γιος του αδίστακτου άρχοντα Γκάρμαντον. 

«Η μέρα που διήρκεσε 21 χρόνια»

Το ντοκιμαντέρ του 2012, σε σκηνοθεσία Καμίλο Ταβάρες, αποτυπώνει τη χειραγώγηση και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βραζιλία, το 1964.

«Γενέθλια θανάτου»

Στο θρίλερ του Κρίστοφερ Μπ. Λάντον, μια σνομπ φοιτήτρια με άσχημη συμπεριφορά δολοφονείται την ημέρα των γενεθλίων της. Από το επόμενο πρωί κάθε μέρα ξυπνά και ξαναζεί την ίδια μέρα του βάναυσου θανάτου της. Έτσι έχει την ευκαιρία να αναζητήσει τον δράστη για να αποτρέψει τη δολοφονία της. Παίζουν οι Τζέσικα Ροθ, Ίσραελ Μπρουσάρ, Ρούμπι Μοντάιν, Ρέιτσελ Μάθιους και Τσαρλς Έιτκιν.


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη