Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Από 2 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους!

Ο κινηματογραφικός καμβάς αυτής της εβδομάδας, με τις νέες ταινίες που παίζονται από σήμερα στις αίθουσες.

589380d51dc524dc0f8b46bc

«Gold»

Η περιπέτεια του Στίβεν Γκάχαν, με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Μάθιου Μακόναχι και τους Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τόμπι Κέμπελ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ρέιτσελ Τέιλορ, Μάικλ Λάντις και Στέισι Κιτς, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η ταινία αποτυπώνει την ιστορία ενός επιχειρηματία, ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του με έναν γεωλόγο, για να ξετρυπώσουν χρυσάφι που βρίσκεται βαθιά μέσα στις ανεξερεύνητες ζούγκλες της Ινδονησίας. Και τα καταφέρνουν. Και κερδίζουν δόξα, αλλά και προβλήματα, αφού ο θησαυρός είναι πολύ μεγάλος και τον θέλουν κι άλλοι.

«Rings: Σήμα κινδύνου 3»

Η δημοφιλής σειρά ταινιών τρόμου που βασίζεται στα βιβλία του Ιάπωνα συγγραφέα Κότζι Σουζούκι, επιστρέφει με το τρίτο της κεφάλαιο, το οποίο σκηνοθετεί ο Φ. Χαβιέ Γκουτιέρεζ, για να αποκαλύψει, επιτέλους, την ιστορία της Σαμάρα, του ανατριχιαστικού κοριτσιού που είναι παγιδευμένο σε μια βιντεοκασέτα και σκορπίζει τον θάνατο. Με τους Ματίλντα Άννα Ίνγκριντ Λουτζ, Άλεξ Ρόου, Μπόνι Μόργκαν, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζόνι Γκαλέκι και Μπόνι Μόργκαν, μια κοπέλα μαθαίνει πως το αγόρι της ερευνά μια σκοτεινή υποκουλτούρα για μια μυστηριώδη βιντεοκασέτα, που λέγεται πως σκοτώνει, επτά ημέρες μετά, όποιον την παρακολουθεί. Προκειμένου να σώσει τον αγαπημένο της, βλέπει η ίδια το βίντεο και ανακαλύπτει ότι υπάρχει «μια ταινία μέσα στην ταινία», που δεν την έχει δει ποτέ κανείς. Με τον χρόνο να πιέζει αμείλικτα, ξεκινά έναν αγώνα δρόμου, για να τερματίσει την κατάρα και να σπάσει τον φαύλο κύκλο του αίματος.

«Warrior’s gate»

Ήρωας της περιπέτειας φαντασίας του Ματάιας Χάουν – με τους Μαρκ Τσάο, Νι Νι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σιένα Γκιλόρι και Ουράια Σέλτον – είναι ένας Αμερικανός έφηβος, ο οποίος, στο σχολείο του, βιώνει τον εκφοβισμό, ενώ η μητέρα του εργάζεται σκληρά, για να καταφέρει να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού τους. Η διέξοδός του είναι να δραπετεύει από την πραγματικότητα, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μια μέρα, με έναν μαγικό τρόπο, μεταφέρεται στην αρχαία Κίνα, όπου καλείται να σώσει μία όμορφη πριγκίπισσα από τον βάρβαρο βασιλιά.

«Επιχείρηση Ανθρωποειδές»

Το βιογραφικό ιστορικό θρίλερ του Σον Έλις βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Επιχείρησης «Ανθρωποειδών» κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο Τσεχοσλοβάκοι στρατιώτες αναλαμβάνουν τη δολοφονία του αρχηγού των SS, Ράινχαρντ Χάιντριχ, βασικού αρχιτέκτονα – μετά τον Χίτλερ και τον Χίμλερ – της «Τελικής Λύσης» του Τρίτου Ράιχ. Παίζουν οι Τζέιμι Ντόρμαν, Κίλιαν Μέρφι και Τόμπι Τζόουνς.

«Δολοφονικά αμαξίδια»

Με διεισδυτική, αλλά διακριτική ματιά, η πολυβραβευμένη κωμωδία δράσης του Ούγγρου σκηνοθέτη Ατίλα Τιλ εξερευνά τις ζωές των ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και αγωνίζονται για πράγματα, που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα. Με τους Ζόλταν Φένιβεσι, Σάβολτς Τούροτσι, Άνταμ Φέκετε, Δρ. Ντούσαν Βιτάνοβιτς και Λίδια Ντάνις, τρεις χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως, σύντομα, θα θεωρούνται άχρηστοι, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία, ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

«Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους χρήστες αμαξιδίων, ενώ έκανα εθελοντισμό για άτομα με αναπηρία» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Αυτές οι προσωπικές συναντήσεις ήταν, που με ενέπνευσαν να δημιουργήσω μια ιστορία για ένα αγόρι σε αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητά του, αλλά και να προσδιορίσει τις σχέσεις με το περιβάλλον του, βρίσκοντας έναν τρόπο να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής, μέσω του ακραία φαντασιακού του κόσμου. Ήταν καίριας σημασίας για μένα να κάνω μια ταινία για ανθρώπους με αναπηρία, που δεν τους υποδύονται ηθοποιοί, αλλά έχουν την ευκαιρία να υποδυθούν οι ίδιοι ρόλους και να είναι οι αληθινοί ήρωες».

«Άμεση αποβίβαση»

Ο δημιουργός του εξαιρετικά επιτυχημένου «Θεέ μου, τι Σου κάναμε;», Φιλίπ ντε Σαβερόν, επανέρχεται με μία ακόμα γαλλική καυστική κωμωδία, με τους Αρί Αμπιτάν και Μεντί Σαντούν. Ήρωάς της είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος έχει να κάνει μία τελευταία έκδοση κρατούμενου, πριν την πολυπόθητη προαγωγή του. Όμως, ο κρατούμενός αυτός εξοργίζεται, όταν αντιλαμβάνεται ότι τον θεωρούν υποψήφιο τρομοκράτη και τον στέλνουν πίσω στην Καμπούλ. Έτσι, το απλό αυτό ταξίδι μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό ανθρωποκυνηγητό με αναπάντεχες επιπλοκές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη