Ο αινιγματικός αυτοπαραλληλισμός Κατρούγκαλου με τον Γιώργο Παπανδρέου

Τον εαυτό του με τον Γιώργο Παπανδρέου παραλλήλισε εμμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο koutipandoras.gr.

584fd0871dc524683f8b476d

Ο κ. Κατρούγκαλος ερωτηθείς για τον λόγο που παρότι το έργο του στο υπουργείο Εργασίας αξιολογήθηκε από τον πρωθυπουργό θετικά, ανέλαβε μετά τον ανασχηματισμό άλλο χαρτοφυλάκιο απάντησε: «Ένας κύκλος έκλεισε και ένας άλλος, όπου θεωρώ ότι μπορώ επίσης να προσφέρω με βάση τις εμπειρίες και τις ικανότητες μου, άνοιξε. Κανείς δεν είναι μόνιμος στην καρέκλα του και κανείς δεν έχει γενικότερη εικόνα για το ποιος χρειάζεται πού σε μία κυβέρνηση από τον Πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, κάθε μετακίνηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ένα ιδιαίτερα σημαντικό από εθνική άποψη Υπουργείο, αποτελεί αναβάθμιση».

Παραλλήλισε ωστόσο τον εαυτό του και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας σε θέση υφυπουργού Εξωτερικών, αργότερα ανέλαβε εκ νέου το υπουργείο Παιδείας, στη συνέχεια ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και τελικά και υπουργός Εξωτερικών. «Θυμίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Παιδείας όταν μετακινήθηκε αρχικά σε θέση απλού Υφυπουργού Εξωτερικών και μετά, ενώ ξανάγινε Υπουργός Παιδείας, επέστρεψε σε αυτό ως Αναπληρωτής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου στο koutipandoras.gr και στον Άγγελο Προβολισιάνο.