Newsroom

Newsroom

ΜΜΕ μεταξύ Γαλλίας και Βουλγαρίας

Η κατάσταση στα Μέσα είναι τραγική. Το Alter με τεράστιες υποχρεώσεις προσπαθεί να εκπέμψει και να μπει στο άρθρο 99,…

Η κατάσταση στα Μέσα είναι τραγική. Το Alter με τεράστιες υποχρεώσεις προσπαθεί να εκπέμψει και να μπει στο άρθρο 99, ενώ 5 εταιρείες ΜΜΕ, (ΔΟΛ, Πήγασος, Τεγόπουλος, Τηλέτυπος, Τεχνικές Εκδόσεις) έχουν μπει σε διαδικασία επιτήρησης της μετοχής τους από το Χρηματιστήριο. Παράλληλα, η ΕΡΤ με σκληρές περικοπές σε μισθούς προσπαθεί να μειώσει τις ζημίες της. Είναι μια ένδειξη της αποτυχίας του συστήματος των Μέσων στην Ελλάδα που στηρίχθηκε στη διαπλοκή των συμφερόντων, στα χρήματα των πολιτών, στα δάνεια των τραπεζών και στο ανταποδοτικό τέλος.

Μέχρι και τώρα αγνοείται το βασικός συντελεστής των Μέσων που είναι το αγοραστικό κοινό.Γιατί θα πρέπει να αγοράζει εφημερίδες, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο; Τι θέλει να βρει; Ποιες είναι οι σύγχρονες ανάγκες του; Είναι ερωτήματα που πάντοτε οι επιχειρηματίες των Μέσων απέφευγαν να θέσουν επενδύοντας σε εγκυκλοπαίδειες, βιβλία, CD και DVD καταδικάζοντας το περιεχόμενό τους.
Έτσι όπως τα προηγούμενα χρόνια , φούσκωναν, χωρίς έλεγχο, τώρα προχωρούν σε μια συρρίκνωση άνευ προηγουμένου με περικοπές και απολύσεις. Αυτό το “αδυνάτισμα” δεν έχει τύχη, διότι τα περιττά λίπη εξακολουθούν να βρίσκονται στις επιχειρήσεις τους και κρύβεται πίσω από το ανορθολογικό σύστημα παραγωγής που εξυπηρετεί πολιτικές γραμμές και όχι το κοινό.

Λίαν συντόμως, τα Μέσα θα αξίζουν πολύ λιγότερα και η είδηση θα έχει χαμηλότερη σημασία. Ο φόβος είναι πως οι δημοσιογράφοι θα έχουν την τύχη των εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας , με όσες επιχειρήσεις διασώθηκαν να έχουν πλέον έδρα τη Βουλγαρία με τα χαμηλότερα μεροκάματα και τους ιδιοκτήτες των media, την τύχη των σούπερ μάρκετ. Κάποια μέρα θα έρθει ένας γαλλικός (γερμανικός, σουηδικός κ.α.) όμιλος και θα τους εξαγοράσει.
γράφει ο Βασίλης Κουφόπουλος
http://media-industry.blogspot.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…