Newsroom

Newsroom

"La Binoche": Η Μούσα του κινηματογράφου

Η Γαλλίδα ηθοποίος, Ζιλιέτ Μπινός, “μεταμορφώνεται” στη γλύπτρια Καμίλ Κλοντέλ για τις ανάγκες της ταινίας “Camille Claudel 1915” του Ντιμόντ,…

juliette binoche camille claudel 1915

Η Γαλλίδα ηθοποίος, Ζιλιέτ Μπινός, “μεταμορφώνεται” στη γλύπτρια Καμίλ Κλοντέλ για τις ανάγκες της ταινίας “Camille Claudel 1915” του Ντιμόντ, που μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία κινείται σε θλιμμένους, σιωπηλούς τόνους, ενώ ο τρόπος με τον οποίο η Ζιλιέτ Μπινός εισχωρεί στα κατάβαθα της ψυχής της Κλοντέλ, είναι συγκλονιστικός. Πενήντα χρονών πλέον, η γοητευτική ηθοποιός μπορεί και κινείται με άνεση ανάμεσα στο απαιτητικό σινεμά και στα μεγαλύτερα blockbuster (όπως το επερχόμενο “Godzilla”) και να “μιλάει” με τα μάτια, τις εκφράσεις και τους μυς του προσώπου της, καθηλώνοντας τον θεατή με την υπέροχη απλότητα της ερμηνείας της.   

Mε αυτή την αφορμή, ας θυμηθούμε μερικές από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές στιγμές στην καριέρα της Ζιλιέτ Μπινός.

Damage (1992)

damage

H Ζιλιέτ Μπινός ενσαρκώνει τον ρόλο μιας γοητευτικής νέας γυναίκας που αποκτάει μία παθιασμένη και καταστροφική ερωτική σχέση με τον πατέρα του μνηστήρα της (Jeremy Irons). Κινηματογραφική μεταφορά από τον σκηνοθέτη Λουί Μαλ, του διάσημου μυθιστορήματος της Ιρλανδής συγγραφέως Τζόζεφιν Χαρτ.

Three Colours: Blue (1993)

blue

H Ζιλιέτ Μπινός πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα του Kieslowski, υποδυόμενη μία γυναίκα που πάσχει από βαθιά θλίψη, μετά το θάνατο του συζύγου και της κόρης της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

The English Patient (1996)

Στο πολεμικό έπος του Anthony Minghella η Ζιλιέτ Μπινός κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της ως τρυφερή και όμορφη νοσοκόμα του Ρέιφ Φάινς.

άγγλος_ασθενής

Chocolat (2001)

Η γεμάτη ευαισθησία ταινία του Lasse Hallström αποδείχθηκε τεράστια εμπορική επιτυχία και η Ζιλιέτ Μπινός κέρδισε ακόμα μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ο βόρειος άνεμος φέρνει σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας μία παράξενη γυναίκα, η οποία παρασκευάζει γλυκά και ροφήματα από σοκολάτα με μυστικές και ίσως μαγικές συνταγές. Προσκολημμένος στα αυστηρά ήθη και στην εκκλησία, ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους να την απομονώσουν και να αντισταθούν στον πειρασμό των γλυκισμάτων της.

chocolat

Hidden (2006)

Η δεύτερη συνεργασία της Ζιλιέτ Μπινός με τον σκηνοθέτη από την Αυστρία, Michael Haneke, σάρωσε στα ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου. Η γαλλίδα ηθοποιός είναι απολύτως πειστική ως εκδότης της οποίας η οικογένεια καταδιώκεται από έναν μυστήριο “κυνηγό” με μυστικά από το παρελθόν.

hidden

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…