Newsroom

Newsroom

Κανένα ελαφρυντικό για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Noor 1

Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών των κατηγορουμένων για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor One» αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδεχόμενο σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

5790b4a81dc524c8038b4e13

Πλέον η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά Μαρία Τρούπη, θα προτείνει τις ποινές για τους κατηγορούμενους, ενώ έχει οριστεί η δικάσιμος για την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν τα αιτήματα όλων των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στη διαμετακόμιση των δύο τόνων ηρωίνης πλην δύο, των Κωνσταντίνου Καρτσώνη και Σταύρου Λάγιου, που επέδειξαν μεταμέλεια και βοήθησαν την έρευνα των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Πριν από τρεις ημέρες το δικαστήριο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την ενοχή για 15 από τους 30 κατηγορούμενους.

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους, ενώ για δύο ακόμη εμπλεκόμενους έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Από τους 15, μόλις δύο κρίθηκαν ένοχοι για ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ρόλος που σύμφωνα με το δικαστήριο παραμένει «ορφανός».