Newsroom

Newsroom

Η Τουρκία προσκαλεί ασθενείς απο την Ελλάδα να πάνε να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία της που είναι πιο φθηνά!

Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα κάνει τους Ευρωπαίους να ζητούν Ελληνες γιατρούς. Τώρα, κι ενώ ο υπουργός Υγείας…

nosokomeio 2

Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα κάνει τους Ευρωπαίους να ζητούν Ελληνες γιατρούς. Τώρα, κι ενώ ο υπουργός Υγείας ευαγγελίζεται τον ιατρικό τουρισμό, έρχονται και οι Τούρκοι και ζητούν Ελληνες ασθενείς, λέγοντας ότι το σύστημα Υγείας τους είναι καλύτερο από της Ελλάδας, ότι στα νοσοκομεία τους δεν υπάρχουν «φακελάκια» και ότι οι τιμές των επεμβάσεων και των φαρμάκων στην Τουρκία είναι φθηνότερες και φθάνουν στο 1/3 των αντίστοιχων ελληνικών τιμών,αναφέρει ρεπορτάζ του Γίαννη Αποστολάκη στην Ελευθεροτυπία.

Κλιμάκιο γιατρών του νοσοκομείου Αδριανούπολης επισκέφθηκε χθες νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον γ.γ. της Ενωσης Δημόσιων Νοσοκομείων της Αδριανούπολης, Ιλχάν Ατσικγιόζ, και το διευθυντή του Τομέα Υγείας του νομού Αδριανούπολης, Εμράχ Ερτέν.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, οι δύο άντρες δήλωσαν ότι ο τομέας Υγείας της Αδριανούπολης έχει τις υποδομές και το προσωπικό για να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε Ελληνες ασθενείς από τη Θράκη και την Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών.

Διαπίστωσαν μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων και μεγάλους χρόνους αναμονής, κάτι που απέδωσαν σε προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην Ελλάδα. Το υψηλό κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων το απέδωσαν στο υψηλότερο κόστος των υλικών. Οπως είπαν, στην Ελλάδα μια αρθροπλαστική ισχίου κοστίζει 20.000 ευρώ και στο γόνατο 18.000 ευρώ, με συμμετοχή για τον ασθενή ύψους 5.000-6.000 ευρώ. Στην Τουρκία το συνολικό κόστος αυτών των επεμβάσεων δεν ξεπερνάει τις 5.500 ευρώ.

Συγκεκριμένο φάρμακο για το στομάχι το οποίο στην Τουρκία κοστίζει 7-8 ευρώ, στην Ελλάδα κοστίζει 32 ευρώ.

Διαπίστωσαν επίσης ότι στην Ελλάδα υπάρχει υψηλή εξειδίκευση και σύγχρονος εξοπλισμός, αλλά υπεράριθμοι γιατροί στη Δημόσια Υγεία. Στην Ελλάδα αναλογούν 6 γιατροί για 1.000 πολίτες, ενώ στην Τουρκία 1,5/1.000 πολίτες.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι απηύθυναν πρόσκληση για εργασία στους Ελληνες γιατρούς στη χώρα τους, καθώς, όπως είπαν, οι μηνιαίες συνολικές αποδοχές για έναν ειδικευμένο γιατρό είναι 2.500-3.000 ευρώ και για τον ειδικευόμενο 2.000 ευρώ.

Παρών ήταν και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο οποίος υποστήριξε ότι σκοπός αυτής της προσέγγισης δεν είναι η προσέλκυση πελατών για τα τουρκικά νοσοκομεία, αλλά η διαμόρφωση μιας συνεργασίας που θα καλύπτει τους πολίτες και των δύο γειτονικών κρατών σε μία περίοδο ολοένα μεγαλύτερης προσέγγισης και επικοινωνίας.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…