Newsroom

Newsroom

Η Σκάρλετ Γιόχανσον στα… καλύτερα της!

Σκάρλετ Γιόχανσον

scarlett johansson 014

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και ξεχωριστές ηθοποιούς της γενιάς της. Έχει χαρακτηριστεί η πιο ερωτική γυναίκα του κόσμου, ενώ η ικανότητα της να προσαρμόζεται στον κάθε ρόλο και να μας σαγηνεύει κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο είναι μοναδική. Με αφορμή το μεταφυσικό θρίλερ Lucy που παίζεται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της. 

Ο Γητευτής των Αλόγων (1998)

σκάρλετ γιόχανσον

Η 14χρονη Σκάρλετ Γιόχανσον δίνει μία πειστική ερμηνεία ως Grace MacLean, ένα κορίτσι που είχε εμπλακεί σε ένα τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της ιππασίας. Η μητέρα της Γκρέις, Ανι, πληροφορείται την ύπαρξη του «γητευτή» Τομ Μπούκερ, που φημίζεται για την επικοινωνία του με τα άλογα. Η Ανι καταλαβαίνει ότι η μοίρα της κόρης της και του αλόγου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και σε μια προσπάθεια να απαλύνει τις ψυχικές, κυρίως, πληγές τους, παίρνει την Γκρέις και τον άγριο Πίλγκριμ και ξεκινούν για το ράντσο του Τομ.

Χαμένοι στη Μετάφραση (2003)

σκάρλετ γιόχανσον

Έχουν περάσει δέκα χρόνια και ακόμα υπάρχει η απορία για το τι πραγματικά ψιθύρισε ο Bill Murray στη Σκάρλετ Γιόχανσον στο τέλος της ταινίας. Η απρόσμενη χημεία ανάμεσα τους, δίνει στην ιστορία μία έντονη εσωτερική αλληλουχία. Η σχέση τους είναι μερικές φορές ρομαντική, ενώ άλλες φορές θυμίζει περισσότερο τη σχέση του γονιού με το παιδί του. Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποκαλύπτει το ταλέντο της με αυθορμητισμό και μία ερμηνεία γεμάτη ένταση, κερδίζοντας τον θεατή. Ο Mπομπ Χάρις και η Σάρλοτ είναι δύο Αμερικανοί στο Τόκιο. Ο Μπομπ είναι ένας κινηματογραφικός αστέρας που βρίσκεται στην πόλη για τα γυρίσματα ενός διαφημιστικού. Η Σάρλοτ είναι μία νεαρή γυναίκα που απλώς σκοτώνει τον χρόνο της ακολουθώντας τον επαγγελματία φωτογράφο άντρα της σε ταξίδι για δουλειά. Πάσχοντας από αϋπνίες, ο Μπομπ και η Σάρλοτ θα συναντηθούν στο μπαρ του ξενοδοχείου και μία τυχαία συνάντηση θα μετατραπεί σε πρωτοφανή φιλία…

To Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι (2003)

 

 

 

 

Στο πλευρό του Κόλιν Φερθ σε μία ταινία για τον ζωγράφο του 17ου αιώνα, Johannes Vermeer. Η 16χρονη Γκριτ, υπηρέτρια στο σπιτικό του διάσημου ζωγράφου ,έλκεται από τον κόσμο των χρωμάτων και των φωτοσκιάσεων του αφεντικού της, γίνεται στα κρυφά βοηθός και μοντέλο του, προκαλεί όμως τη ζηλοτυπία της αφεντικίνας της, όπως και τις κατακτητικές ορέξεις του “προστάτη”-μαικήνα της οικογένειας του ζωγράφου.

Match Point (2005)

match point

H Σκάρλετ Γιόχανσον παίζει την “άλλη” γυναίκα στο κοινωνικό δράμα του Γούντι Άλεν, με την ιστορία να περιστρέφεται γύρω από τον φιλόδοξο Jonathan Rhys Meyers ο οποίος απατάει τη σύζυγό του. Ένας νεαρός πρώην τενίστας και νυν δάσκαλος του τένις πιάνει δουλειά σε μια λέσχη αριστοκρατών στο Λονδίνο. Εκεί, γνωρίζει ένα πλούσιο νέο και την οικογένειά του. Ενώ διατηρεί σχέση με την αδελφή του φίλου του παίζει συγχρόνως ένα επικίνδυνο ερωτικό παιχνίδι με την Αμερικανίδα αρραβωνιαστικιά του. Όταν αυτή απομακρυνθεί απ’ την οικογένεια θα τη βρει συνεχίζοντας την παράνομη σχέση τους.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

σκάρλετ γιόχανσον

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι η μούσα του Γούντι Άλεν και προσφέρει εξαιρετικές στιγμές μαζί με την Πενέλοπε Κρουζ, σε ένα φιλ γεμάτο κομψότητα και καλλιτεχνικές νευρώσεις. Δυο Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα ξεκινούν τις διακοπές τους στην Ισπανία και εμπλέκονται συναισθηματικά με ένα γοητευτικό, μποέμ ζωγράφο. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγός του, με την οποία εκείνος διατηρεί μια παράξενη, παθιασμένη σχέση.

Under the Skin (2013)

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι εκθαμβωτική και απόλυτα μυστηριώδης ως εξωγήινος που αποπλανεί έναν άνδρα στη Σκωτία. Στο «Under the Skin», η Σκάρλετ Γιόχανσον οδηγεί το βαν με την κάμερα να την παρακολουθεί, καθώς η ηρωίδα που υποδύεται αναζητεί τα «θύματά» της και σε ορισμένες σκηνές κουβεντιάζει με πραγματικούς Σκωτσέζους περαστικούς. 

 

 

Ηer (2013)

H ηθοποιός είναι η εξωπραγματική φωνή του λειτουργικού συστήματος που σαγηνεύει τον πρωταγωνιστή και τον εμπλέκει σε έναν αλλόκοτο έρωτα. Το παράξενο είναι ότι η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν εμφανίζεται καθόλου στην οθόνη, αλλά καταφέρνει να είναι μία από τις καλύτερες… στιγμές στην ταινία του Spike Jonze.

 

 

Lucy (2014)

Oι φίλοι του Luc Beson θα αγαπήσουν αυτό το μεταφυσικό θρίλερ και η Σκάρλετ Γιόχανσον θα προσφέρει ακόμα μία ιδιαίτερη ερμηνεία. Η ταινία παίζεται από αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους. 

 

 

 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…