Newsroom

Newsroom

H ζοφερή πρόβλεψη του Bill Gates για το τί θα συμβεί την επόμενη δεκαετία

Καθώς οι τυφώνες και άλλες φυσικές καταστροφές πλήττουν τον πλανήτη, ενώ η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου ολοένα και αυξάνεται, είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε ποιοι κίνδυνοι είναι πραγματικά απειλητικοί για την ανθρωπότητα.

59bfc4901dc524c71c8b4696

Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες απειλές είναι η εξάπλωση μιας μολυσματικής ασθένειας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί φυσικά ή να είναι ανθρώπινη δημιουργία, όπως σε μια περίπτωση βιοτρομοκρατίας.

Όπως έγραψαν οι Bill και Melinda Gates στην πρόσφατη δημοσιευθείσα έκθεση με τίτλο “Goalkeepers”, η εμφάνιση μιας μολυσματικής ασθένειας είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα την επόμενη δεκαετία.

Οι Gates έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν μια πανδημία ως τη μεγαλύτερη άμεση απειλή για την ανθρωπότητα στον πλανήτη.

«Είτε πρόκειται για φυσιογνωμία είτε για τρομοκράτες, οι επιδημιολόγοι λένε ότι ένας αερομεταφερόμενος παθογόνος οργανισμός θα μπορούσε να σκοτώσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από ένα χρόνο», αναφέρει ο Bill Gates στο Business Insider.

«Και ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια πιθανότητα ο κόσμος να βιώσει ένα τέτοιο ξέσπασμα τα επόμενα 10-15 χρόνια».

Η πανδημία του 1918 σκότωσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το ένα από τα πιο θανατηφόρα συμβάντα στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο David Rakestraw, υπεύθυνος προγράμματος για την ασφάλεια χημικών, βιολογικών και εκρηκτικών στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore, και ο Tom Slezak, επικεφαλής του προγράμματος εργαστηρίου για τη βιοπληροφορική, συμφωνούν επίσης με τον Gates.

Οι ειδικοί πάντως έχουν εδώ και καιρό υποστηρίξει τους καλύτερους τρόπους αναγνώρισης των αναδυόμενων απειλών πριν γίνουν επιδημίες ή πανδημίες. 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…