Η Γκολεμά πληρώνει τον Μαστοράκη για το "να πας να γ@@@εις κοπρόσκυλο του κερατά"

Μερικές χιλιάδες ευρώ πρέπει να πληρώσει η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά στον Νίκο Μαστοράκη για μια ανάρτηση που έκανε πριν χρόνια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με αφορμή σχόλιο του τελευταίου για μια συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου.

5aa265221dc524e1548b46b4

Ειδικότερα, το δικαστήριο υποχρέωσε την Γκολεμά να καταβάλει 6.000 ευρώ στον Νίκο Μαστοράκη ενώ, σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, φέρεται να δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της μέχρι την εξόφληση του ποσού.

Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την ηθική βλάβη του Μαστοράκη για τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε η Ντέπυ Γκολεμά μέσω Facebook τον Αύγουστο του 2014: «Πιο ευγενικά δεν μπορώ να στο πω! Να πας να γ@@@εις κοπρόσκυλο του κερατά! Μύρισες αίμα και βγήκες από τον τάφο σου, ξεφτίλα…».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η espresso, η επίμαχη ανάρτηση οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου διαδικτυακή κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές, που μεταφέρθηκε στη συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων. Με την υπ’ αριθμόν 652/2018 απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε ότι οι εκφράσεις της Ντέπυ Γκολεμά ήταν υβριστικές και είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την κοινωνική και ηθική αξία του ενάγοντος.

«Με αυτή δε την έκφραση, η χρήση της οποίας σε κάθε περίπτωση απάδει προς την ευπρέπεια και το προσήκον μέτρο, το οποίο οφείλει να τηρεί ο καθένας, πολλώ δε μάλλον μία γνωστή δημοσιογράφος – κριτικογράφος, παρουσιάζεται ο ενάγων ως άνθρωπος με μειωμένη αξία» αναφέρουν οι δικαστές.

Τονίζουν μάλιστα ότι, ενώ θα μπορούσε να εκφράσει με ήπιο και κόσμιο τρόπο την αντίθεσή της προς τις πολιτικές πεποιθήσεις του Νίκου Μαστοράκη, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες εκφράσεις «με τον ειδικό σκοπό να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή του». Μάλιστα, όπως σημειώνει η δικαστική απόφαση, «οι μειωτικοί αυτοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπο του ενάγοντος έλαβαν μεγάλες διαστάσεις», λόγω της δημόσιας ανάρτησής τους στον λογαριασμό της Ντέπυ Γκολεμά, στον οποίο μπορούσαν να περιηγηθούν όσοι χρήστες του διαδικτύου επιθυμούσαν.

Από την πλευρά της η Ντέπυ Γκολεμά αρνείται ότι προέβη στις επίμαχες αναφορές με κακόβουλη προαίρεση! Οπως υποστήριζε, δεν είχε πρόθεση να εξυβρίσει τον Νίκο Μαστοράκη αλλά εξοργίστηκε από την ανάρτησή του, ενώ δικαιολόγησε την αγανάκτησή της «διότι θίχτηκε η μνήμη της μητέρας της, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια».

Ο ισχυρισμός της ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο, που έκρινε ότι η τηλεκριτικός πρέπει να καταβάλει εντόκως το ποσό των 6.000 ευρώ στον Νίκο Μαστοράκη και 300 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Η ανάρτηση Μαστοράκη για Χαρούλα Αλεξίου

«ΧΑΡΟΥΛΑ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

Πολύ εντυπωσιακό το τέχνασμα της Χαρούλας Σύριζα να ενταχθεί στη μηχανή προπαγάνδας που ασχολείται (και μας απασχολεί) μήνες τώρα με τις απολυμένες καθαρίστριες.

Το κόκκινο κομματικό γάντι (οι καθαρίστριες χρησιμοποιούν κίτρινα) και η συνθηματολογία («απόψε είμαστε ολες καθαρίστριες»), της έφεραν ογκώδη δημοσιότητα σε εποχή ισχνών αγελάδων και ίσως είναι καιρός άλλες Χαρούλες, εκπεσούσες των προβολέων και των μυθικών μεροκάματων, να κάνουν το ιδιο για άλλους απολυόμενους. Π.χ. συναυλία Γιάννη Πάριου για τους ανέργους της Imaco και του Λυμπέρη. Συναυλία Μαζωνάκη για τους ανέργους του Alter. Η Δήμητρα Γαλάνη για τις άνεργες μοντέλες.

Ο Νότης Σφακιανάκης για τους ανέργους Χρυσαυγίτες. Γενικώς, δηλαδή, να έχουμε μια συναυλία την ημέρα ώστε αφού ο άρτος δεν είναι δωρεάν, να είναι τουλάχιστον το θέαμα. Ίσως μάλιστα ο υπερβολικά ενορχηστρωμένος συριζαγωνας των «καθαριστήριων» να καθαρίσει και για άλλες ελάχιστες κατηγορείς εργαζομένων που θα ήθελαν να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι:

Οδηγοί ταξί, εμποροϋπάλληλοι, μικροπωλητές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι. Αν το δικαιούνται οι καθαρίστριες, γιατί όχι και οι άλλοι;».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη