Newsroom

Newsroom

Η ασφαλτόστρωση στο Ρέθυμνο που έγινε viral – Τί απαντά ο Δήμος

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν εδώ και ημέρες οι φωτογραφίες της τουλάχιστον απαράδεκτης ασφαλτόστρωσης σε δρόμο στο Δήμο Ρεθύμνου στην Κρήτη. Τί κρύβεται όμως πίσω από μια ακόμα απίστευτη «ελληνική πατέντα»;

5841801d1dc5241e0d8b4582

Το θέμα έγινε viral στο διαδίκτυο αμέσως μόλις ένα τοπικό site δημοσίευσε τις φωτογραφίες. Το συνεργείο του Δήμου, αρμόδιο για την ασφαλτόστρωση του δρόμου στην οδό Επ. Μαρούλη στην πόλη του Ρεθύμνου, έριξε την καινούργια άσφαλτο μόνο στα σημεία που δεν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδοι.

Γιατί όμως υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο δρόμο; Γιατί δεν μετακινήθηκαν οι κάδοι; Γιατί ο δήμος δεν φρόντισε να μετακινηθούν και τα δυο; Γιατί το συνεργείο ξεκίνησε να ρίχνει την άσφαλτο ενώ είχε δει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα;

«Μάχη» με τους ασυνείδητους δημότες

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στο Ρέθυμνο, ο δήμος αναγκάστηκε μετά από λίγες ημέρες να προβεί σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το βάρος των ευθυνών στους «ασυνείδητους δημότες».

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, ανέφερε πως από πλευράς της είχε ενημερώσει έγκαιρα «με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα επί τρεις μέρες που επεσήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης».

Επιπλέον όπως είπε, «είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου» ενώ «η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του δήμου. Τέλος, «είχε ειδοποιηθεί η τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας».

Τονίζοντας πως ο δήμος από πλευράς του τους είχε ενημερώσει όλους, έριξε τις ευθύνες στους «ασυνείδητους δημότες». Χαρακτηριστικά έγραψε: «Παρόλα αυτά το θέμα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι. Η Τροχαία για λόγους που την αφορούν αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων».

Οι κάδοι;

Όπως λέει ο δήμος, για τα αυτοκίνητα που δεν μετακινήθηκαν «φταίνε» οι δημότες και η Τροχαία. Για τους κάδους όμως;

Σύμφωνα πάντα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, δεν υπήρχε λόγος να μετακινήσει τους κάδους «εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία».

Γιατί όμως δεν ακύρωσε την ασφαλτόστρωση η υπηρεσία και ο εργολάβος; «Σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά», απαντά ο δήμος.

Όπως και να έχει, όποια δικαιολογία και εάν ειπωθεί, ό,τι και εάν ανακοινωθεί επίσημα, το αποτέλεσμα είναι ένα και δεν αλλάζει. Για ακόμα μια φορά η «ελληνική πατέντα» και η προχειρότητα νίκησε την απλή λογική.

Ν.Σ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…