Newsroom

Newsroom

"The Guest": Τι κρύβει ο μυστηριώδης επισκέπτης;

Άνταμ Γουίνγκαρντ

the guest2

Ένα θρίλερ του Άνταμ Γουίνγκαρντ με μαύρο χιούμορ, αισθητική της δεκαετίας του ’80 και κάποιες καλές διασκεδαστικές στιγμές (η τελική σκηνή διαδραματίζεται σε σχολείο στολισμένο για τη γιορτή του Χαλογουίν). Παρά το ενδιαφέρον ξεκίνημα, η ταινία εγκλωβίζεται σε προβλέψιμη τροχιά, χωρίς πολλές κορυφώσεις, αν και το υλικό είναι άρτια δουλεμένο. Οι χαρακτήρες δεν βαθαίνουν όσο θα μπορούσαν, ενώ το μυστήριο γύρω από τον κεντρικό χαρακτήρα αφήνει κάποιες καλές προσδοκίες, αλλά τελικά “θάβεται” μέσα στο σασπένς και την εύκολη εξέλιξη της υπόθεσης. 

the guest

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της ταινίας είναι το παιχνίδι με τον “εσωτερικό εχθρό”, αφού σε αυτή την περίπτωση ο “δαίμονας” για την Αμερική προέρχεται μέσα από τα ίδια της τα σπλάχνα και τις κοινωνικές σχέσεις που τη διέπουν και όχι από κάποιον μεταφυσικό παράγοντα. Καθώς προχωράει η υπόθεση, οι λύσεις που δίνονται είναι τελικά πολύ πιο απλοϊκές, αλλά υπάρχουν στοιχεία που κάνουν το “the guest” να ξεχωρίζει σε σχέση με αντίστοιχες ταινίες του είδους. 

Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο στρατιώτης, Ντέιβιντ, φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους που χάθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιράκ. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους και γρήγορα τους κερδίζει με τη γοητευτική και προσεγμένη συμπεριφορά του. Όταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, Άννα, αρχίζει να αναρωτιέται αν κρύβεται ο Ντέιβιντ πίσω από όλα αυτά και αρχίζει τις έρευνες για να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

the guest

Πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Νταν Στίβενς, γνωστός από τον «Πύργο του Ντάουντον». Σε σκηνοθεσία του Άνταμ Ουίνγκαρντ (You ’Re Next) και σενάριο του Σάιμον  Μπάρετ (You ’Re Next).

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία
Άνταμ Ουίνγκαρντ
Σενάριο
Σάιμον Μπάρετ
Πρωταγωνιστούν
Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλεϊ, Μάικα Μονρό, Κάντις Πάτον, Ίθαν Έμπρι, Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ, Λανς Ρέντιγκ
Διάρκεια
99
Χώρα
Ηνωμένες Πολιτείες
Είδος
Θρίλερ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…