Έργα ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε ποιοι δρόμοι ανακατασκευάζονται

Έργα οδοποιίας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με ανακατασκευή και συντήρηση του ασφαλτοτάπητα, προϋπολογισμού 4.940.000 ευρώ, δρομολόγησαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

5aa7b2fa1dc52402228b45ab

Το σχετικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ενώ και η δημοπράτηση – εκτέλεση θα πραγματοποιηθεί από υπηρεσίες της, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, προβλέπεται το φρεζάρισμα και η ασφαλτόστρωση 146.800 τ.µ. οδών, η άρση και επανατοποθέτηση 50 μέτρων κρασπέδων, καθώς και η τοποθέτηση 250 μέτρων καινούργιων μαρμάρινων ή πρόχυτων κρασπέδων, η κατασκευή 180 κ.µ. ρείθρων, η υψοµετρική προσαρμογή στην τελική στάθμη του οδοστρώματος 730 φρεατίων, ο καθαρισμός 80 φρεατίων υδροσυλλογής, καθώς και η αποκατάσταση 5.700 τ.µ. οριζόντιας σήμανσης οδών.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση / ανακατασκευή των φθορών του ασφαλτοτάπητα βασικών κεντρικών οδών, και συγκεκριμένα των: Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Σωκράτους, Πατησίων (από Πανεπιστημίου έως Αγίας Λαύρας), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Αγ. Μελετίου έως Ιουλιανού), Ακαδημίας, Αμερικής, Αρδηττού, Λεωφόρου Υμηττού (από Φορμίωνος έως Λεωφόρο Ηλιουπόλεως, με τους παραδρόμους της), Χαριλάου Τρικούπη (από Πανεπιστημίου έως Λεωφόρο Αλεξάνδρας), Νίκης, Βουλής, Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας.