Newsroom

Newsroom

Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ: Αρνείται το τρίγωνο της διαπλοκής η ΝΔ

Αρνείται η αξιωματική αντιπολίτευση να κατανοήσει την υπόσταση του τριγώνου της διαπλοκής, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ δια στόματος Βορίδη. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτελούσε ουσιαστικά προπαρασκευαστική διαδικασία για να προκύψει το τελικό πόρισμα της Επιτροπής, χωρίς όμως να εντοπίζονται σημεία σύγκλισης.

587cc6b31dc524181d8b48d4 1

Μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν, η πλειοψηφία εισηγήθηκε εκ νέου να γίνει απόπειρα συνεννόησης μεταξύ των ΚΟ προκειμένου να ρυθμιστεί νομοθετικά τόσο ο χώρος των ΜΜΕ, ενώ κάτι αντίστοιχο δεν πρέπει να αποκλειστεί και για τα «κόκκινα» δάνεια των κομμάτων.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, επισημαίνοντας το εύρος του τριγώνου της διαπλοκής, τόνισε πως πρέπει να προκύψει κοινή βούληση ως προς το πόρισμα της Επιτροπής για να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας στα ΜΜΕ. 

«Θα είναι ένα μεγάλο και σοβαρό έργο της επιτροπής» είπε ο κ. Λάππας, προσθέτοντας πως πρέπει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. «Χρίζει δικαστικής διερεύνησης» ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το «θαλασσοδανεισμό» των ΜΜΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΔ.

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης, αρνούμενος όχι μόνο να παραδεχτεί την αθρόα δανειοδότηση του κόμματός του, αλλά και ευρύτερα την ύπαρξη του τριγώνου της διαπλοκής. «Έχουν καταρρεύσει οι μύθοι της ρητορικής του μετά μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ», είπε, σημειώνοντας ότι δεν προέκυψε καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου. 

«Τι ταπεινά που φτάσαμε σήμερα…με πόσο λιγότερα….Αφού μας λείπει το πρώτο, οι ένοχοι πολιτικοί αφού δεν μπορέσατε να βρείτε έναν, δεν ακούστηκε μισό όνομα και λέτε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Αφού δεν έχετε αυτό δεν έχετε υπόθεση εργασίας!» δήλωσε, αφήνοντας αιχμές για τα θέματα της offshore της Αυγής, αλλά και του ακινήτου στη Κουμουνδούρου.

Αρωγός στους ισχυρισμούς Βορίδη και ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας το εισηγητικό πόρισμα ως «κείμενο καταγραφής». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καυτηρίασε και τη διαρροή που αφορούσε τον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως «ή κάποιος είναι ανόητος ή είναι ύποπτο. Και δεν είναι τιμητικό τέτοιο αυτογκόλ σε τέτοιο ευαίσθητο θέμα».

Αναφερόμενος στη πρόταση του πρωθυπουργού για τη ρύθμιση στο τοπίο των ΜΜΕ, ο κ. Λοβέρδος είπε: «αν εννοούσε μια ειδική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια το συζητάμε. Αλλά άλλο αυτό και άλλο τοποθετώ τοποτηρητή μιας συμφωνίας όπως έγινε στον ΔΟΛ με Μουλόπουλο. Τη ρύθμιση αν τη φέρετε στη βουλή τη βλέπουμε δεν είμαστε εκ προοιμίου αρνητικοί»

«Οι εργασίες επιβεβαίωσαν ότι η επιτροπή αξιοποιήθηκε για να ενισχυθεί ένα κλίμα αποπροσανατολισμού που μεθοδικά επιδιώκεται και έχει σκοπό να συντηρήσει ένα πολωτικό κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προσπαθώντας να συγκαλύψει πως επί της ουσίας υπάρχει σύγκλιση στις πολιτικές», δήλωσε από τη πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Έτσι όπως γίνονταν τα πράγματα με δανεικά και αγύριστα στα κόμματα εξουσίας νόθευε το πολιτικό ανταγωνισμό» ανέφερε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…