Newsroom

Newsroom

Bild: Ο Σόιμπλε θα γίνει πρόεδρος της γερμανικής Βουλής

Έτοιμος να αποχωριστεί το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να αποδεχτεί τη θέση του προέδρου της Βουλής στη Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild.

59cba4001dc524bb6b8b457c

Η υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Bundestag αναμένεται να προταθεί εντός της ημέρας από τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών συμμάχων τους.

Σύμφωνα με την «Bild», η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, ζήτησαν από τον Σόιμπλε να αναλάβει την προεδρία της Bundestag.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δέχεται πιέσεις, σε φιλικό επίπεδο αλλά ολοένα και εντονότερες, από στελέχη του κόμματός του και των συμμάχων του για να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε πολιτικό επίπεδο, η αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε ηλικία 75 ετών μετρά ήδη 8 χρόνια στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών της χώρας του, θα διευκόλυνε την Άγγελα Μέρκελ καθώς θα βοηθούσε στην επίτευξη του στόχου σχηματισμού μιας πλειοψηφικής κυβέρνησης συνασπισμού, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος βγήκε αποδυναμωμένη από τις κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου.