Newsroom

Newsroom

Ο Καμμένος προανήγγειλε εξεταστική για το PSI (δείτε βίντεο-διαβάστε δηλώσεις)

Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων: «Ζητήσαμε σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Ισχνή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Η διαδικασία αφορούσε προσφυγικό και ασφαλιστικό.…

kammenos 90

Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων:

«Ζητήσαμε σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Ισχνή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Η διαδικασία αφορούσε προσφυγικό και ασφαλιστικό. O Tσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των όρων και βελτίωση στα μέτρα για το ασφαλιστικό. Ο Πλακιωτάκης ούτε ήξερε τι έλεγε, το μόνο που είπε είναι ότι δεν θέλει απλή αναλογική. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αλλ’αντ’άλλων. Η ΝΔ διαφώνησε. Συμφωνήσαμε ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, θα ζητήσουμε ενίσχυση.

Πάνος Καμμένος, υπουργός Άμυνας-πρόεδρος ΑΝΕΛΛ:

«Η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου, οδήγησε σε διαφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των πρώην κυβερνητικών εταίρων δηλαδή, με τη θέση όλων των άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό. Παρότι μέχρι τις 17:30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία με διαφορά τη ΝΔ όπου φέρεται να επικράτησαν οι υποψήφιοι από ομάδα Σαμαρά και ΛΑΟΣ οι υπόλοιποι συμφωνήσαμε για τα αιτήματα προς την ΕΕ ότι το προσφυγικό αποτελεί ένα θέμα διεθνές και όχι Ελληνικό. Θα ζητηθεί η οικονομική ενίσχυση και η ενίσχυση μέσων μετά τις εξελίξεις με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Συμφωνήσαμε για αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και την αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλη προς το αναλογικότερο με διαφωνία της ΝΔ. Η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε τη διαφοροποίηση των δύο κομμάτων σε σχέση με όλους τους άλλους. Προτίμησαν να προστατεύουν τις πολιτικές που οδήγησαν το συνταξιοδοτικό σε αδιέξοδο, την πολιτική του PSI».