Newsroom

Newsroom

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Ο τύπος την κοπανάει

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές.

meimarakis kinisi ko nd

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας του φαίνεται «αμετανόητος», λέγοντας παράλληλα πως το Σύνταγμα δεν είναι «λάστιχο» και πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι την κοπανάει. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εκλογές γίνονται δίχως να έχουν χρόνο να ενημερωθούν οι πολίτες.

Αναφερόμενος στις διερευνητικές εντολές σχολίασε ότι δίνονται και για να εκτονωθεί η ένταση και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να βρει «δικαιολογίες, γιατί μας πηγαίνει στις εκλογές».
«Τι έρχεται να πει; Ότι θα αλλάξει το μνημόνιο που υπέγραψε; Στο τέλος θα γίνει αντιμνημονιακός» υπογράμμισε και έκανε λόγο στήριξη άνευ προηγουμένου της προηγούμενης Βουλής στον Πρωθυπουργό, σε βαθμό που θα μπορούσε να γίνει «εθνικός ηγέτης».  

Ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε: «Είχε την στήριξή μας για να μην κάνει εκλογές, αρχηγοί τριών κομμάτων εξήγησαν στον κ. Τσίπρα ότι απαιτείται σταθερότητα και όχι εκλογές. Είναι δυνατόν την τετραετή θητεία να την κάνει σε έξι μήνες;». Στη συνέχεια σχολίασε ότι «θεωρεί πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου, για να λύσει τα εσωκομματικά του».
Στάθηκε στην ανάγκη να αλλάξει για λίγους έστω μήνες ο ΦΠΑ 23% στην Παιδεία και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έλεγε ψέματα, ενώ είχε αποφασίσει τις εκλογές από τις 12 Ιουλίου. 

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, σημείωσε ότι δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία σε συνεννόηση με τους δανειστές θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε βελτιώσεις. 
Σε ο,τι αφορά τις εκλογές, προανήγγειλε ότι η Ν.Δ. θα κάνει «ό,τι πει ο λαός», ενώ διευκρίνισε ότι η Συγγρού είναι υπέρ της «συνεργασίας με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα». 
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «φτηνιάρικα ψέματα» και αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, του καταλόγισε ότι «την κοπανάει», γιατί, όπως εκτίμησε, δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε, ενώ δήλωσε σίγουρος πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του ζητήσει να τον στηρίξει σαν Πρωθυπουργό αν είναι πρώτο κόμμα.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της Ν.Δ., υπογράμμισε ότι το κόμμα είναι η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη σήμερα και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία, για να καλύψει τα δικά του προβλήματα.

Κάνοντας… χιούμορ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα, αν θέλει να γραφτεί στη Ν.Δ. θα του πάω την αίτηση». 
Στη συνέχεια τον κάλεσε να μην τον εμπλέκει με τη διαπλοκή. «Δεν είναι δυνατόν στα μεγάλα να ζητεί τη στήριξή μας και στα μικρά να σκάβει τον λάκκο μας» επανέλαβε.
Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι σέβεται τον θεσμικό της ρόλο, αλλά επέρριψε στον κ. Τσίπρα την ευθύνη για την επιλογή της, αλλά και για τη μη αποπομπή της. Αντίστοιχη ευθύνη καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…