Newsroom

Newsroom

Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ και για το 2015 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή…

sakellaridis 10 1

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ και για το 2015 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο ΕΝΦΙΑ που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τον οποίο επεξεργαζόμαστε. Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τη δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει αυτά που πρέπει για να μη φτάσει στο σημείο να μην αποπληρωθεί η δόση και σημείωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να μην τεθεί το δίλημμα «δόσεις ή μισθοί».

Όσο για τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, υπογράμμισε: «Σε μία διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Εμείς σε ζητήματα για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω».