Newsroom

Newsroom

Υμνοι Τσίπρα για Χαϊκάλη: "Επραξε το καθήκον του, δεν είναι όλα ίσιωμα σε αυτόν τον τόπο"

Μιλώντας στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο  Παύλος Χαϊκάλης στάθηκε στο ύψος των…

tsipras 152

Μιλώντας στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο  Παύλος Χαϊκάλης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έπραξε το καθήκον του σε μια «βρωμερή υπόθεση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «δυσοσμία» και τόνισε πως η χώρα πρέπει να βγει από τον «βούρκο», ζητώντας παράλληλα από τη Δικαιοσύνη να κάνει γρήγορα το έργο της.

«Από χθες παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία, τις τελευταίες εξελίξεις. Με την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και τις καταγγελίες για εκβιασμούς, δωροδοκία και άλλα χειρότερα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ό,τι και να κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του». Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Χαϊκάλης ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία -όπως τόνισε- «έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο».

«Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα. Όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις κι αν τους ασκήσουν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους. Και φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε γενικεύσεις, δε το κάναμε ποτέ, οι οποίες αδικούν βουλευτές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.