Newsroom

Newsroom

ΜΑΤ κατά μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Επίθεση σε μετανάστες κρατούμενους στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας την ώρα που προσεύχονταν προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της…

1960263

Επίθεση σε μετανάστες κρατούμενους στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας την ώρα που προσεύχονταν προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Πριν από λίγη ώρα, όπως κατήγγειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ, μετανάστες κρατούμενοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, αστυνομικοί διέκοψαν με ρατσιστικές βρισιές την προσευχή τους ζητώντας να κάνουν καταμέτρηση. Όταν οι μετανάστες τους ζήτησαν να περιμένουν δύο λεπτά για να τελειώσει η προσευχή άρχισαν να βρίζουν χυδαία και να χτυπάνε. Το ίδιο συνεχίστηκε και παρουσία του διοικητή.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται υπάρχουν αρκετοί τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια και ματωμένα πρόσωπα, ενώ φαίνεται να υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο με καταγγελία κρατούμενου.

Η αστυνομία από την πλευρά της αναφέρει ότι οι μετανάστες κινήθηκα απειλητικά προς τους αστυνομικούς κατά την ώρα της καταμέτρησης με αποτέλεσμα να εισέλθουν ενισχύσεις εντός του χώρου του κέντρου κράτησης και το περιστατικό να λήξει αναίμακτα.