Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα- Άμεση και χωρίς όρους εκεχειρία ζητά ο ΟΗΕ

Σε «άμεση και χωρίς όρους εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητώντας παράλληλα να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις»…

gaza11

Σε «άμεση και χωρίς όρους εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητώντας παράλληλα να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις» των επιχειρήσεων για να παρασχεθεί βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό.

Το Ισραήλ θα πρέπει σύντομα να αναλάβει την ευθύνη για τους εκτοπισμένους αμάχους, λέει την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της UNRWA στη Γάζα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών επί τέσσερις ώρες, δεν περιλαμβάνει πάντως καμία αναφορά στο βομβαρδισμό του σχολείου-καταφυγίου του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια την Τετάρτη.

Ξεπερνούν τους 1.400 οι νεκροί

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα όταν βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής άμεσης βοήθειας του παλαιστινιακού θύλακα, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Ακόμη τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στο Χαν Γιούνες.

Με τα νέα θύματα, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού έφτασε τους 1.435.

Νεκροί δημοσιογράφοι και εικονολήπτες

Εννέα δημοσιογράφοι και εικονολήπτες σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τους βομβαρδισμούς των αρμάτων μάχης και του πυροβολικού και τις αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Ορισμένοι εξ αυτών σκοτώθηκαν «ασκώντας τα καθήκοντά τους», ενώ έκαναν ρεπορτάζ για τη σύρραξη, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη έπληξαν τις κατοικίες τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ΔΟΔ Άντριου Κένεντι στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο τελευταίος ήταν ο Μοχάμεντ Ντάχερ της εφημερίδας αλ Ρισάλα, ο οποίος υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί όταν το σπίτι του στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας βομβαρδίστηκε την 20ή Ιουλίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία πέντε ακόμη μέλη της οικογένειάς του.

Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ενώ κάλυπταν τον βομβαρδισμό της αγοράς στη Σετζάγια αργά την Τετάρτη, ανέφερε η ΔΟΔ επικαλούμενη την Ένωση Παλαιστινίων Δημοσιογράφων.

Ήταν ο Σάμεχ αλ Αριάν, 26 ετών, ο οποίος εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άκσα, που ανήκει στο ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς, και ο φωτοειδησεογράφος Ράμι Ράγιαν, 25 ετών, ο οποίος εργαζόταν για το Palestinian Media Network. Έκαναν ρεπορτάζ για τον πρώτο βομβαρδισμό της αγοράς όταν μια οβίδα έπεσε σε ένα σημείο όπου βρισκόταν μια ομάδα περίοικων, δημοσιογράφων και τραυματιοφορέων. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Επίσης την Τετάρτη ο Άχεντ Ζακούτ, 49 ετών, ένας παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο Palestine TV και προπονητής ποδοσφαίρου, σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.

Σήμερα Πέμπτη το γραφείο ενός ανταποκριτή του Γερμανικού Πρακτορείου στην πόλη της Γάζας επλήγη επίσης. Το γραφείο, στον 8ο όροφο ενός 13ώροφου κτιρίου όπου βρίσκονται πολλά παλαιστινιακά ΜΜΕ, ήταν κλειστό εκείνη τη στιγμή. Υπέστη μεγάλες ζημιές, αλλά κανένας δεν τραυματίστηκε.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…