Newsroom

Newsroom

Αύριο οι φοιτητικές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο χιλιάδες σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους της, στη…

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο χιλιάδες σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους της, στη σκιά της δύσκολης οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας.

Το κλίμα ωστόσο στα περισσότερα πανεπιστήμια είναι υποτονικό και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η αποχή θα είναι τεράστια. Μεγαλύτερη αισιοδοξία επικρατεί στις παρατάξεις των Αριστερών Κινήσεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών στις εθνικές εκλογές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μικρής έκτασης διάσπαση της ΠΑΣΠ καθώς, σε ορισμένες πόλεις, μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις επίσημες θέσεις του κόμματος σχετικά με το μνημόνιο και τη γενικότερη πολιτική του. Οι διαφωνούντες έχουν ιδρύσει παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε ορισμένες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Χαρακτηριστικό, πάντως, του κλίματος είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα.


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη