Ζαχαριάδης: Και πράσινο και Μετρό και πλατεία στα Εξάρχεια

«Η κυβέρνηση και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να σεβαστούν την ετυμηγορία των δημοτών και να μην δημιουργούν τετελεσμένα» τονίζει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

eksarxeia6 640x426 1

Την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίον πραγματοποιήθηκαν εργασίες το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Εξαρχείων εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η κυβέρνηση και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή πρέπει να σεβαστούν την ετυμηγορία των δημοτών της πόλης και να μην δημιουργούν τετελεσμένα πριν την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την νέα αρχή», επεσήμανε, τονίζοντας ότι πρόκειται για « τη δεύτερη μεθόδευση μετά την υπόθεση της Βασιλίσσης Όλγας».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Τι υποκρισία, ενώ όλοι προεκλογικά κόπτονται για το πράσινο και τους ελευθέρους χώρους στην πόλη, μετεκλογικά και στο όνομα «καλού σκοπού» να κόβονται δέντρα και να αναιρείται ο χαρακτήρας των ελεύθερων χώρων στην πόλη. Σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, συνεργεία της ανάδοχης εταιρείας κόβουν δέντρα δεκαετιών στην πλατεία Εξαρχείων, με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Είναι ο χώρος στον οποίο προγραμματίζεται η έξοδος του νέου σταθμού του μετρό.

Είχαμε πει από την αρχή ότι η πόλη στο κέντρο της χρειάζεται και πράσινο και Μετρό και πλατεία στα Εξάρχεια. Οι εναλλακτικές δυνατές χωροθετήσεις, όπως στην οδό Τοσίτσα, πρέπει να εξεταστούν. Οι όποιες εργασίες θα πρέπει να σέβονται την ανάγκη για διαβούλευση, καθώς και για ολοκληρωμένο σχεδιασμό των μεταφυτεύσεων που θα διασφαλίζει την ανάγκη της γειτονιάς για ελεύθερο χώρο και πράσινο.

Η κυβέρνηση και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή πρέπει να σεβαστούν την ετυμηγορία των δημοτών της πόλης και να μην δημιουργούν τετελεσμένα πριν την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την νέα αρχή στις 1.1.2024. Είναι η δεύτερη μεθόδευση μετά την υπόθεση της Βασιλίσσης Όλγας.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξαπέλυσε δριμύ κριτική κατά του απερχόμενου δημάρχου, Κώστα Μπακογάννη, κατηγορώντας τον για «τετελεσμένα γεγονότα», ενώ καλεί την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής. Σημειωτέον ότι ο κ. Δούκας αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Παρέμβαση και πυρά από τον Χάρη Δούκα για την κοπή των δέντρων στα Εξάρχεια

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

InCollage 20240723 140629828

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

«Βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει», τονίζει ο σεισμολόγος, Γ. Παπαδόπουλος

Καύσωνας τέλος: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

καιρός αεροχείμαρρος

Καύσωνας τέλος: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Πτώση της θεοκρασίας θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα όμως να επιστρέφει δυναμικά…

Γιατρός απαντάει στα «νταηλίκια» Άδωνι – «Τσάμπα, δεν σπούδασε κανείς, κανέναν!»

γιατρος

Γιατρός απαντάει στα «νταηλίκια» Άδωνι – «Τσάμπα, δεν σπούδασε κανείς, κανέναν!»

«Τσάμπα δεν σπούδασε κανένας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό», τονίζει ο γιατρός Γιάννης Νάσιος απευθυνόμενος…