Παρέμβαση και πυρά από τον Χάρη Δούκα για την κοπή των δέντρων στα Εξάρχεια

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων κάνει λόγο για τετελεσμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ζητά διακοπή των εργασιών από την ανάδοχο εταιρία και ζητά διαβούλευση.

5999629

Ένταση επικρατεί μεταξύ κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων και αστυνομικών ΜΑΤ οι οποίοι αντιδρούν για τα συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο και κόβουν ανενόχλητα τα δέντρα που βρίσκονται μέσα στο εργοτάξιο. Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές απωθούν τους κατοίκους με την βία

 

 

Σε ανακοίνωσή του, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, εξαπολύει δριμύ κριτική κατά του απερχόμενου δημάρχου, Κώστα Μπακογάννη, κατηγορώντας τον για «τετελεσμένα γεγονότα», ενώ καλεί την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής. Σημειωτέον ότι ο κ. Δούκας αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…