Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δωροδοκήθηκε με 200 χιλιάδες ευρώ

Αλλάζω τα ονόματα σε ένα χθεσινό δημοσίευμα. Επίτηδες. Το δημοσίευμα είναι του Documento για τη Novartis, ρεπορτάζ του Βαγγέλη Τριάντη και του Βασίλη Ανδριανόπουλου.

Δημήτρης Κανελλόπουλος 22/11/2021 | 22:20

Τον τίτλο τον αφήνω απείραχτο γιατί δε λέει ονόματα, οπότε δεν μας μπερδεύει: «Ο Φρουζής "ξέπλενε" μαύρο χρήμα και πλήρωνε πολιτικούς». Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου στην εισήγησή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, λέει πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής της Novartis δωροδοκούσε «πολιτικά και άλλα πρόσωπα».

Η εισαγγελέας έκρινε πως ένας πρώην υπουργός, «συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή [...] και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας αυτής (σ.σ.: Novartis) συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ». Δεν σας λέω ακόμα το όνομα του υπουργού και ας το αναφέρει η εισαγγελία.

Και συνεχίζει η εισαγγελέας για τον συγκεκριμένο υπουργό: φέρεται να έλαβε το ποσό αυτό προκειμένου «να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ως άνω εταιρείας, η οποία απέκτησε τεράστιο οικονομικό όφελος, κατά παράβαση των καθηκόντων του».

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτός ο υπουργός Υγείας δεν ήταν του (τότε) ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Ωιμέ. Ότι ήταν ο Ξανθός π.χ. Ή, ακόμα καλύτερα, ο Παύλος Πολάκης. Κι ένας εισαγγελέας έλεγε πως αυτός ο υπουργός, ο Πολάκης δηλαδή, δωροδοκήθηκε με 200 χιλιάδες ευρώ από μία φαρμακευτική εταιρία.

Το σκέφτεστε τι θα γινόταν στα κανάλια; Τι θα έλεγαν στο Mega και τον ΣΚΑΪ; Πώς θα κραύγαζαν ο Πρετεντέρης και ο Πορτοσάλτε; Θα ήταν το πρώτο θέμα σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων για τρεις ημέρες, τέσσερις μήνες και πέντε χρόνια. Εδώ δάνειο 100 χιλιάδων ευρώ πήρε ο Πολάκης, δάνειο απλό από τράπεζα και τον σταύρωναν πόσο καιρό.

Έλα όμως που ο πρώην υπουργός με τα 200 χιλιάδες ευρώ δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Οπότε τι να κάνουν και τα κανάλια, εξαφάνισαν το θέμα. Το έθαψαν.

Έτσι γίνεται η δουλειά...

Καταλάβατε τι σημαίνει λίστα Πέτσα λοιπόν; Διότι, το πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και την κατακρήμνισή της στους παγκόσμιους δείκτες της ελευθεροτυπίας, δεν είναι όσα ελεύθερα γράφουν οι δημοσιογράφοι αλλά όσα δεν γράφουν. Και αποκρύπτουν.

Πηγή: Efsyn

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr