Newsroom

Newsroom

Υποβάθμιση της ΕΕ από τον Moody's

Σε υποβάθμιση της προοπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, αναδεικνύοντας ότι η προβλέψεις για την Ευρώπη από…

Σε υποβάθμιση της προοπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, αναδεικνύοντας ότι η προβλέψεις για την Ευρώπη από “σταθερές” μετατρέπονται σε “αρνητικές”. Ο οίκος βασίζεται στα αρνητικά προγνωστικά για μεγάλες χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, η Βρετανία και η Ολλανδία, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας στη Γηραιά Ήπειρο. (Ο όρος «αρνητική προοπτική» σημαίνει πως ένας οίκος αξιολόγησης εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας ενός πιστολήπτη, όπως η Ε.Ε. Η τελική απόφαση για υποβάθμιση, ή εναλλακτικά διατήρηση, του βαθμού πιστοληπτικής ικανότητας συνήθως λαμβάνεται σε χρονικό διάστημα έξι μηνών έως δύο ετών έπειτα από την αλλαγή του outlook).
Ο Moody’s εξηγεί ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της ΕΕ, εάν υποβαθμίσει την αξιολόγηση ορισμένων μελών της, και προειδοποιεί ότι θα είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητος» ως προς μεταβολές στην αξιολόγηση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας. Σε σχετική ανακοίνωση του Moody’s αναφέρεται ότι η αποδυνάμωση της δέσμευσης χωρών μελών απέναντι στην ΕΕ ή μεταβολές στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ προς μία λιγότερο συνετή διαχείριση θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις.



Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.