Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.

μηστο ευρω

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα βγήκαν από τις διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με ομάδες γαλάζιων βουλευτών, εν όψει των Ευρωεκλογών τόσο για τα θέματα που το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι θα κρίνουν την έκβαση της μάχης, όσο όμως και για τα ζητήματα που προκρίνουν οι δεύτεροι ως «αγκάθια» στη σχέση της ΝΔ με την κοινωνία.

Το τελευταίο έχει ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι βουλευτές είναι αυτοί που αφουγκράζονται διαρκώς το κλίμα στην κοινωνία και τους ψηφοφόρους τους.

Οι περισσότεροι, λοιπόν, εξ όσων πήγαν στην Πειραιώς για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για την επίδραση που θα έχουν στο εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ τρία θέματα : Η ακρίβεια, ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αλλά και η αλαζονεία που συχνά εκπέμπεται από ορισμένους υπουργούς και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.

Ορισμένοι, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν οξείς και αιχμηροί στους χαρακτηρισμούς τους για υπουργούς, υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, οι οποίοι, όπως επισήμαναν στον πρωθυπουργό δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και γενικότερα δείχνουν απρόθυμοι να ασχοληθούν με την επίλυση τοπικών προβλημάτων που τους μεταφέρουν οι βουλευτές. «Υπάρχουν υπουργεία που δεν σηκώνουν το τηλέφωνο, όχι ο υπουργός ή οι υφυπουργοί, αλλά ούτε οι Γ.Γ» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από κάποιους.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα της συμπεριφοράς των μελών της κυβέρνησης δεν διαφεύγει της προσοχής του, ενώ παρέπεμψε τους βουλευτές στον νέο Γ.Γ. του πρωθυπουργικού γραφείου, τον κ. Στ. Κουτνατζή, ο οποίος αντικατέστησε προ καιρού τον Γιαν. Μπράτακο και μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τη μεταφορά βουλευτικών αιτημάτων προς τα αρμόδια υπουργεία.

Μεγάλη συζήτηση έγινε σε όλες τις συναντήσεις και για την ακρίβεια, με τον πρωθυπουργό να απαριθμεί τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την τιθάσευση του φαινομένου και τους βουλευτές να επισημαίνουν ότι απαιτείται μεγαλύτερης έντασης προσπάθεια. Ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα βουλευτές έθεσαν με έμφαση και τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που αφορά στον πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός, τους επανέλαβε τη θέση της ΝΔ και τους ζήτησε να «παίξουν γερή άμυνα» σε ολόκληρη την επικράτεια αλλά ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα που η Ελληνική Λύση και άλλα μικρότερα κόμματα της δεξιάς επιδίδονται σε στενό μαρκάρισμα των δυσαρεστημένων γαλάζιων ψηφοφόρων.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών : H Εμίλια Περέζ κέρδισε τις εντυπώσεις και βάζει υποψηφιότητα για βραβεία

Screenshot 2024 05 19 145142

Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών : H Εμίλια Περέζ κέρδισε τις εντυπώσεις και βάζει υποψηφιότητα για βραβεία

Το θέμα της ταινίας τοποθετείται στο Μεξικό του σήμερα. Η δικηγόρος Ρίτα πρέπει να βοηθήσει…