Newsroom

Newsroom

Έκρηξη του ηφαιστείου Ίμπου στην Ινδονησία – Εντυπωσιακές εικόνες

Η υπηρεσία ηφαιστειολογίας της Ινδονησίας είχε αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο έκρηξης του ηφαιστείου στο υψηλότερο επίπεδο από την Πέμπτη, καθώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα σημειώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις στο Ίμπου.

Screenshot 2024 05 19 114442

Οι κάτοικοι επτά χωριών απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ίμπου στο απομακρυσμένο νησί Χαλμαχέρα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το Ίμπου εξερράγη χθες, Σάββατο, το βράδυ, εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος 4 χιλιομέτρων στον ουρανό, σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία ηφαιστειολογίας της Ινδονησίας.

Screenshot 2024 05 19 114541

Κοινή ομάδα που συνέστησαν στελέχη της αστυνομίας, του στρατού και των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης απεστάλη στην περιοχή για να απομακρύνει τους κατοίκους γύρω χωριών, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Αμπντούλ Μουχάρι της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία αυτή δείχνουν μέλη της ομάδας να βοηθούν ηλικιωμένους και να μεταφέρουν κατοίκους με φορτηγά σε άλλες περιοχές για να στεγαστούν τη νύχτα σε σκηνές που στήθηκαν εκτάκτως.

Screenshot 2024 05 19 114541

Screenshot 2024 05 19 114648

Η υπηρεσία αυτή δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν. Ωστόσο οι αρχές συνέστησαν την απομάκρυνση όλων όσοι βρίσκονταν σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο.

Η κλιμάκωση της δραστηριότητας του Ίμπου ακολουθεί σειρά εκρήξεων διαφόρων άλλων ηφαιστείων στην Ινδονησία, η οποία βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού και έχει 127 ενεργά ηφαίστεια.

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento για τη Τέμπη: Μπορούμε να μαντέψουμε τι ήθελαν να αποκρύψουν

LARISA THLEDIOIKISI 1536x767 1

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento για τη Τέμπη: Μπορούμε να μαντέψουμε τι ήθελαν να αποκρύψουν

«Η μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου που εργάστηκε για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών δεν…

Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Δονούσα: «Μικρή έκπληξη, η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα»

gerasimos papadopoulos 1

Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Δονούσα: «Μικρή έκπληξη, η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα»

Σύμφωνα με τον διατελέσαντα διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτελεί έκπληξη…