Newsroom

Newsroom

Ξύπνησε μνήμες «17 Νοέμβρη» η βόμβα στα Πετράλωνα

Στην ίδια τράπεζα είχε δολοφονηθεί ο Χρήστος Μάτης το 1984

trapeza ekrixi petralona 25 1 24

Παιχνίδια της μοίρας η απλά προάγγελος νέων επιθέσεων; Με αφορμή την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στα Πετράλωνα τα ξημερώματα, της Πέμπτης  έρχεται  στην επιφάνεια μια ιστορία που ξυπνάει μνήμες…πριν 40 χρόνια σχέση με τη 17 Νοέμβρη.

Η συγκεκριμένη τράπεζα στα Πετράλωνα φαίνεται, πως έχει «παρελθόν» με τον χώρο της τρομοκρατίας καθώς είχε μπει στο «στόχαστρο» κι άλλων οργανώσεων αντάρτικού πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, , αποτελεί το περιστατικό του 1984, όταν στο ίδιο σημείο στα Πετράλωνα, έξω από το υποκατάστημα τράπεζας, η οργάνωση «17 Νοέμβρη» είχε σκοτώσει τον αστυνομικό φρουρό, Χρήστο Μάτη.

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια, στο σακίδιο, που είχε αφήσει σε ένα παγκάκι λίγα μέτρα από τα εκδοτήρια της Minoan Flying Dolphins, βρέθηκε το 38άρι όπλο του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, που είχε δολοφονηθεί το Δεκέμβριο του 1984 κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα στα Πετράλωνα και αποτέλεσε ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία που «ξεκλείδωσαν» τη δράση της.

 

χρηστοσ ματησ, 17ν, δολοφονια 17 νοεμβρη, τραπεζα πετραλωνα

Η βόμβα στην ίδια τράπεζα

40 χρόνια μετά τη δολοφονία του Μάτη σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ieidiseis, οι  αξιωματικοί της Αστυνομίας ανέσυραν συνειρμικά από τη μνήμη τους την παραπάνω ιστορία. Και αυτό διότι στο υποκατάστημα τράπεζας που είχε λάβει χώρα τότε η τρομοκρατική επίθεση, τοποθετήθηκε βόμβα τα ξημερώματα της Πέμπτης

Την έρευνα ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, ενώ με την υπόθεση ασχολείται αθορύβως και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αστυνομικοί δεν συσχετίζουν την τότε επίθεση της 17 Νοέμβρη με την  έκρηξη.  Οι αρχές περίμεναντην ανάληψη ευθύνης για να διαπιστώσουν εάν οι δράστες θα κάνουν ή όχι κάποια αναφορά στην τότε ενέργεια της 17 Νοέμβρη. Εάν δηλαδή θα επιχειρήσουν να προσδώσουν σημειολογικό χαρακτήρα με «άρωμα» από το παρελθόν στην επίθεσή τους.

Να τονίσουμε ότι την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση, την ανέλαβε χθες η αυτοαποκαλούμενη αντιεξουσιαστική ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης»

 

Η βόμβα στην τράπεζα προκάλεσε ανησυχία στις Αρχές που «βλέπουν» το τελευταίο διάστημα μία πιο έντονη «δραστηριότητα» στο χώρο του αντάρτικου πόλης (το οποίο επί σειρά ετών είχε «σιγήσει»). Η ενέργεια που είχε κρούσει το «καμπανάκι» στην Αντιτρομοκρατική ήταν η τοποθέτηση βόμβας τον περασμένο μήνα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

 

Η βόμβα στην τράπεζα των Πετραλώνων είναι το δεύτερο κατά σειρά ιδιαίτερα ανησυχητικό «χτύπημα», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Την ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ είχε κάνει με προκήρυξή της η αυτοαποκαλούμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει προκήρυξη και για την έκρηξη στο υποκατάστημα τράπεζας των Πετραλώνων.

 

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…