Κασσελάκης στον ΣΚΑΙ: Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή για μπάζωμα

«Να σταματήσουμε να είμαστε η χώρα της ατιμωρησίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε, το πρωί του Σαββάτου (27/04), συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα χαρτιά του και απάντησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και τη στρατηγική του κόμματός του.

Αρχικά, από τη Χίο και εν μέσω της νησιωτικής περιοδείας του στο Αιγαίο, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα ζητήσει Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για αλαζονεία από την πλευρά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν είπε πως «το μόνο που θα αλλάζαμε, θα ήταν η επικοινωνία» και τον κάλεσε να αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τη Βίκυ Φλέσσα, που δήλωσε ότι «όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικα: «Ποτέ δεν θα κλειστώ στο τείχος του Μαξίμου με επικοινωνιολόγους να φιλτράρουν ό,τι λέω. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτές τις δηλώσεις από τις οικογένειες των θυμάτων. Πρέπει να αποπέμψει την κυρία Φλέσσα. Εγώ εδώ που είμαι στα νησιά, με ρωτάνε για τα Τέμπη, γιατί είναι εθνικό θέμα και τους λέω εσείς δεν έχετε σκοτώσει αυτά τα παιδιά. Είναι ντροπή αυτή η δήλωση και προφανώς για να παραμένει στα ψηφοδέλτια εκφράζει τον κ. Μητσοτάκη. Ντροπή, αίσχος, απαράδεκτο».

Ερωτηθείς αν θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, σημείωσε: «Εάν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να τη στηρίξει, ξέρει πώς μπορεί να απευθυνθεί μαζί μου».

Στην ερώτηση αν είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ξεκάθαρα: «Όχι, όχι, όχι. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει την ίδια απάντηση, δεν άκουσα τον πρωθυπουργό. να αποπέμπει τον κύριο Θεδωρικάκο. Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει υμνήτρια του Κασιδιάρη και χουντικά συνθήματα».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε τη σημασία της ύπαρξης του κοινωνικού κράτους και έκανε λόγο για «φτωχοποίηση της Ελληνίδας και του Έλληνα». Σχετικά με τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ζητά την ανατροπή, τονίζοντας πως το κόμμα του «είναι δημοκρατικό και προοδευτικό». Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Μπορούμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία αφού την αφουγκραστούμε. […] Θέλω το κόμμα μας να αλλάξει την κοινωνία προς την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία. […] Δεν είμαστε μία κοινωνία της ατομικής ευθύνης».

«Δεν θα τα λύσουμε όλα σε μία ημέρα, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι με προτάσεις νόμου όταν θα γίνουμε κυβέρνηση», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Έπειτα, ο ίδιος είπε πως «σίγουρα χρειάζεται ένας δημόσιος πυλώνας» στον τομέα των Τραπεζών και έκανε λόγο για «πρόβλημα ρευστότητας κυρίως σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

Eurovision

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

«Πάμε για ένα διαφημιστικό τριών λεπτών για να προσευχηθούμε», ανέφεραν οι σχολιαστές της ΕΡΤ μετά…