Newsroom

Newsroom

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του "μίνι" Υπουργικού Συμβουλίου – Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε στις 17.30 το απόγευμα η συνεδρίαση του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

5a6b53d41dc5242a6c8b45cb

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επαφές του πρωθυπουργού στο Νταβός, τόσο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ όσο και στο περιθώριο του, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

Στις 18.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός

αναμένεται

να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει για το Μακεδονικό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Αύριο, Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια συνάντηση στην οποία θα παρευρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις αρχικές διαρροές περί του αντιθέτου.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της ΝΔ άφησε να διαρρεύσει πως δεν θα είναι στην αυριανή συνάντηση καθώς θα αναχωρήσει κανονικά για το προγραμματισμένο του ταξίδι στα Αραβικά Εμιράτα. Ταυτόχρονα, από το περιβάλλον του Μητσοτάκη σχολιάζουν πως είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση.

Ο πρωθυπουργός το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας και του ονοματολογικού.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως έγραψε το koutipandoras.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την πρόεδρο της ΔΗΣΥ να συναντηθούν προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για το Μακεδονικό, με το ραντεβού να ορίζεται για τις 12:30, το Σάββατο.

Ενημέρωση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες παρείχαν συνεργάτες της κ. Γεννηματά για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ με τον πρωθυπουργό. Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για μυστική διπλωματία και πως δεν έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Συνέστησε δε στον πρωθυπουργό να προσέξει πολύ γιατί με τους χειρισμούς του διχάζει τους Έλληνες, ενώ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί το προσεχές διάστημα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Από το Μαξίμου, πάντως, δεν δείχνουν πρόθυμοι να σηκώσουν το γάντι για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Μαξίμου σε Γεννηματά: Δεν θα έβλαπτε περισσότερη εθνική υπευθυνότητα

Με καυστικό τρόπο απαντούν κυβερνητικές πηγές στις διαρροές συνεργατών της Φώφης Γεννηματά αναφορικά με τα όσα διημείφθησαν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου της ΔΗΣΥ με τον πρωθυπουργό για την οριστικοποίηση της συνάντησης για το Μακεδονικό.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά, χαρακτήρισε υποτιθέμενους τους διαλόγους που διέρρευσαν, συνιστώντας παράλληλα στην πρόεδρο της ΔΗΣΥ περισσότερη εθνική υπευθυνότητα.

«Η κ. Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση» σημείωσε αρχικά κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως «λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε».

Κύκλοι από το περιβάλλον της προέδρου της ΔΗΣΥ ανταπάντησαν στο Μαξίμου πως το ποιος λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό, είναι γνωστό.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…