Χίος: Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε δομή αλληλεγγύης προσφύγων

Μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία εγκαίρως τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ξέσπασε στο soli cafe, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Χίου, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

571bc1641dc5241f148b4664

Το soli cafe παρασκευάζει εθελοντικά φαγητό για τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο και πρόσφατα – μετά από καταγγελία – πέρασε από “εξονυχιστικό” έλεγχο από την αστυνομία, καθώς και τις υγειονομικές και πολεοδομικές υπηρεσίες της Χίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξεκίνησε – και περιορίσθηκε – στον χώρο του υπογείου του κτιρίου, όπου υπάρχει αποθηκευμένος ρουχισμός. Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς πήγαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι πολύ γρήγορα κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το υπόλοιπο κτίριο ή τα παρακείμενα κτίρια.

Στην υπόθεση έχει ήδη παρέμβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, το οποίο διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα. Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – το soli cafe ήταν κλειστό.

(φώτο eurokinissi) πηγή: astraparis