Newsroom

Newsroom

Ξέφυγε με τις απόψεις του περί Antifa… ο Nick Cave

«Η Antifa και η Άκρα Δεξιά αποτελούν τα δύο μέλη ενός αγρίως ερωτικού, βίαιου και αμοιβαίως αυτοσυντηρούμενου γαμήλιου δεσμού» δηλώνει ο Nick Cave σε κείμενό του, προκαλώντας ανησυχία σε μερίδα των οπαδών του.    

nick cave 1810

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό έναν ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας με τους θαυμαστές του μέσω της ιστοσελίδας theredhandfiles, απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με την πολιτική του τοποθέτηση και με το εάν είναι αρκετά «αφυπνισμένος» και τα έκανε ελαφρώς… μαντάρα.
 
Κατά την απάντησή του ο Αυστραλός δημιουργός μίλησε καλλιτεχνικά αναφέροντας ότι «ως τραγουδοποιός έχω δεσμευτεί στην αβεβαιότητα» εξηγώντας πως κάτι τέτοιο τον αφήνει ανοιχτό στη διαφορετικότητα και πως αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να φέρει μία τεράστια δημιουργική δύναμη. Ο Cave  μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:   «Το να ζω σε μια κατάσταση αναζήτησης, ουδετερότητας και αμφιβολίας, πέρα από δόγματα και βεβαιότητες, είναι καλό τόσο για τη δουλειά του τραγουδοποιού όσο και για τη ζωή μου γενικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τείνω να νιώθω άβολα γύρω από ιδεολογίες που αυτοπροσδιορίζονται ως ‘η αλήθεια’ ή ‘ο δρόμος’». 

«Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τις θρησκείες αλλά επίσης και τον αθεϊσμό και κάθε διχαστικό σύστημα πολιτικής σκέψης, όπως η κουλτούρα ‘woke’ που αντλεί ενέργεια από την καταπίεση κάθε αντίθετης θέσης… Ασχέτως των ενάρετων προθέσεων που μπορεί συνοδεύουν αυτή την αντίληψη, διακρίνεται από μια έλλειψη ταπεινοφροσύνης και από μια πατερναλιστική βεβαιότητα που με απωθεί». 

Στη συνέχεια της απάντησής του, όμως, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και αναφέρεται συγκεκριμένα στο Antifa κίνημα και την Ακροδεξιά δημιουργώντας ερωτήματα με την τοποθέτησή του.

«Οι Antifa και η Άκρα δεξιά, για παράδειγμα, με τις συνηθισμένες συγκρούσεις στο δρόμο, τα παιχνίδια ρόλων, τις ειδικές ενδυμασίες συμμετέχουν σε έναν περίεργα ερωτικό, βίαιο και αμοιβαία αυτοσυντηρούμενο γάμο, που υποστηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις τυφλές, άκαμπτες πεποιθήσεις τους. Δεν είναι καλό για κανέναν παρά μόνο για την ανάφλεξη της δικής τους αυταρέσκειας» δήλωσε χαρακτηριστικά προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη