Τον ξεμπρόστιασε ο Κουρέτας: Ο πονηρούλης Αγοραστός έκανε νταραβέρι με εργολάβους και τους ανέθετε έργα χωρίς διαγωνισμό

«Οι ευθύνες -οι οποίες είναι εγκληματικές- ανήκουν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό».

kouretas agorastow

«Απασφάλισε» ο Δημήτρης Κουρέτας, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών που σάρωσαν τη Θεσσαλία, κατά του Κώστα Αγοραστού.

Αναλυτικότερα, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (14/9) στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΡΤ και τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, ο Κουρέτας τόνισε αρχικά ότι «η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι πολύ δύσκολη σε τρία επίπεδα: Στην οδοποιία στο Πήλιο, την αγροτική παραγωγή στον θεσσαλικό κάμπο και στα ζητήματα δημόσιας υγείας με τα χιλιάδες νεκρά ζώα».

«Οι ευθύνες -οι οποίες είναι εγκληματικές- ανήκουν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Πρώτον, δεν έκανε τα απαραίτητα έργα (το φράγμα της Σκοπιάς και το φράγμα του Μουζακίου). Πιεστικά τα αρνιόταν για διάφορους λόγους. Δεύτερον, δεν λειτούργησε όπως έπρεπε μετά τον Ιανό του 2020. Αντί να κάνει αντιπλημμυρικά έργα, έκανε ασφαλτοστρώσεις και έργα βιτρίνας, τα οποία ήταν ψηφοθηρικά και για αυτό εγκαλείται για εγκληματικές παραλείψεις. Και τρίτον, το θέμα της εγκληματικής αμέλειας που αφορά τους ανθρώπους που πνίγηκαν στα σπίτια τους. Θα έπρεπε την Τετάρτη το μεσημέρι να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης των κατοίκων», υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας.

«Ο Αγοραστός αντιστεκόταν σθεναρά στο να μη γίνουν δύο έργα φραγμάτων»

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στα έργα σε δύο φράγματα της περιοχής (Σκοπιάς και Μουζακίου), έναντι των οποίων αντιστεκόταν ο κ. Αγοραστός, όπως είπε. «Αν είχαν ολοκληρωθεί θα είχε γλιτώσει η Θεσσαλία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ελάχιστα από τα χρήματα που δόθηκαν πήγαν σε αντιπλημμυρικά έργα, καθώς όπως εξήγησε, κατευθύνθηκαν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων. «Ο εργολάβος πήρε το έργο με ανάθεση, όχι με δημοπρασία. Ξέρετε πώς γίνονται οι απευθείας αναθέσεις. Επειδή ο Αγοραστός πίστευε ότι θα επανεκλεγεί, δεν παρελήφθη κανένα έργο από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί ήθελε να τα παραλάβει η επόμενη θητεία».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνουν όταν έρθει η χρηματοδότηση είναι τα δύο φράγματα σε Σκοπιά και Μουζάκι. Όπως πάνε τα πράγματα, πρέπει να κάνουν κάτι πολύ γρήγορα, εξπρές, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, να γίνουν μέχρι το 2025», πρόσθεσε.

«Ο πονηρούλης Αγοραστός δεν έφερε ούτε μισό έργο να παραλάβει το νυν περιφερειακό συμβούλιο. Ήθελε να πάει στην επόμενη θητεία, θεωρώντας ότι θα επανεκλεγεί περιφερειάρχης. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα τον τιμωρήσει για αυτό που έκανε», υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας.

«Ο Αγοραστός κορόιδεψε και τους πολίτες και την κυβέρνηση», είπε εξηγώντας ότι άλλα πράγματα αναφερόντουσαν στον τίτλο ενός έργου που προκηρύσσονταν και άλλα γινόντουσαν στο τέλος.

«Για αυτό τον εγκαλεί ο εισαγγελέας τώρα», είπε.

«Πιστεύω ότι θα χάσει τις εκλογές ο κ. Αγοραστός», σημείωσε και τον κατήγγειλε για «νταραβέρι που έκανε στο γραφείο του με εργολάβους και τους ανέθετε έργα χωρίς διαγωνισμό. Αυτό γινόταν».

Δείτε το βίντεο:

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…