Newsroom

Newsroom

WSJ: Ελάχιστα τα περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

Τα περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου θα είναι ελάχιστα για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με αξιωματούχους της…

Τα περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου θα είναι ελάχιστα για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εμμείνει αυστηρά στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους της, συμπεριλαμβανομένων των νέων μέτρων λιτότητας που καλείται να λάβει τον Ιούνιο. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΔΝΤ είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο παράτασης κατά ένα χρόνο των στόχων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε να ελαφρυνθεί το βάρος της προσαρμογής.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία στα νέα μέτρα μείωσης των δαπανών, οι δόσεις της Ελλάδας θα ανασταλούν έως ότου υπάρξει μία ικανοποιητική συνεννόηση», σχολίασε ο αξιωματούχος του ταμείου.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ που επικαλείται η WSJ, η προγραμματισμένη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθεί, έως ότου υπάρξει μία νέα ελληνική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί.

«Το πρόγραμμα είναι μονόδρομος για την Ελλάδα», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο πρακτορείο Dow Jones Newswires, προσθέτοντας ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση των δύσκολων στόχων θα γίνει «σε αυστηρά, πολύ περιορισμένα όρια».


Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…