Newsroom

Newsroom

Βρέχει… σοβάδες σε δημοτικό σχολείο του Βόλου (video)

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα του Βόλου, ύστερα από την πτώση σοβάδων σε αίθουσα διδασκαλίας Δημοτικού σχολείου. Η Εισαγγελέας Ανηλίκων ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

βολος

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στις οποίες διακρίνονται σοβάδες να έχουν πέσει εντός αίθουσας διδασκαλίας και παραλίγο να τραυματιστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου. Χτες, Τρίτη, οι γονείς βρέθηκαν στο σχολείο και ζήτησαν να μην λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να γίνει πλήρης έλεγχος σε όλες τις αίθουσες. Συνολικά, στο διδακτήριο φιλοξενούνται 250 παιδιά που φοιτούν σε 2 δημοτικά και δυο νηπιαγωγεία.
Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η πτώση του σοβά στο συγκεκριμένο σχολείο αναδεικνύει το μείζον ζήτημα της συντήρησης των σχολικών κτηρίων. Μάλιστα, η Ένωση Γονέων Δήμου Βόλου κάνει λόγο για πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα συντήρησης. Την ίδια στιγμή, τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μετέβησαν στο σχολείο και πραγματοποίησαν έλεγχο σε κάθε αίθουσα.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Ανηλίκων Βόλου, με την εισαγγελική λειτουργό να ζητά προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, στο πλαίσιο της οποίας, θα εξεταστεί αν υπήρξε το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, προς κάθε υπεύθυνο.

“Πρέπει κάτι να γίνει, τα παιδιά μας κινδυνεύουν”

Παρούσα χθες στο σχολείο ήταν και η κ. Χρύσα Μεγαγιάννη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου ΔΣ Βόλου, το οποίο συστεγάζεται με το 18ο ΔΣ.

“Είμαστε ουσιαστικά ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο φοιτούν πάνω από 250 παιδιά, δύο Δημοτικά και τρία νηπιαγωγεία. Τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, συνέχεια κάνουμε νύξεις τόσο στον Δήμαρχο, όσο και μέσω της Ένωσης Γονέων που πάντα ήταν δίπλα μας, μέχρι το Υπουργείο φτάσαμε να δούμε εάν μπορεί να γίνει κάτι για το σχολείο μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, πρέπει κάτι να γίνει, τα παιδιά μας κινδυνεύουν” υπογράμμισε η ίδια.

Κλειστό αύριο το δημοτικό σχολείο

Στην απόφαση να κλείσει το κτίριο στο οποίο συστεγάζονται τα 18ο και 29ο δημοτικά σχολεία, μαζί με δυο νηπιαγωγεία, κατέληξε τελικά ο Δήμος Βόλου, παρά την επίμονη άρνηση του Αχ. Μπέου που είχε χθες έντονη αντιπαράθεση με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου για το θέμα αυτό.

Ο Δήμος Βόλου αποφάσισε χθες να κλείσει μόνο ο πρώτος όροφος όπου κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά μετά και την εισαγγελική παρέμβαση αλλάζει την απόφασή του.

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.