Newsroom

Newsroom

Βόμβες από Αυγέρη: «Όποιος δεν αισθάνεται καλά είναι ελεύθερος να φύγει» (video)

«Δεν παίζει ρόλο το τι έχει κάνει κανείς στο παρελθόν, ούτε το βιογραφικό κάθε μίας ή καθενός», τόνισε η Δώρα Αυγέρη

αυγερη

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο OPEN λίγες ώρες μόνο μετά την συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος, εξέφρασε την επιτακτική ανάγκη να μπει τέλος σε κάθε αντίληψη κομματικών ελίτ και ιερατείων, και να δοθεί βάρος στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, στους προοδευτικούς πολίτες, που θέλουν έναν νέο τρόπο άσκησης πολιτικής και συμμετοχής.

«Η χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του Στέφανου Κασσελάκη, και μάλιστα μέσα σε ένα όργανο που διαμορφώθηκε με τους προηγούμενους συσχετισμούς» είπε για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είκοσι σύντροφοί μας υπερψήφισαν την εισήγηση για συνέδριο τον Φεβρουάριο. Φυσικά τα λευκά και τα κατά έχουν τους δικούς τους, διαφορετικούς συμβολισμούς. Ωστόσο, η ανάγκη της κοινωνίας δεν εκφράζεται από τις πολιτικές «διαμάχες» που διαδραματίζονται σε τέσσερις τείχους» σημείωσε.

Στην ερώτηση για το αν φοβάται ότι η «σκληρή» πτέρυγα όσων εκφράστηκαν διαφορετικά στην ΠΓ θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβάται τίποτα. Υπάρχει ο κόσμος που τον στηρίζει και ‘μεις είμαστε εδώ για να μην φοβάται πλέον ο κόσμος. Είμαστε εδώ για να σπάσουμε τον φόβο. Όποιος αισθάνεται πως τα νέα αυτά παπούτσια του είναι… μεγάλα και δυσφορεί, είναι ελεύθερος».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ανοίγει η πόρτα της αποχώρησης για ιστορικά στελέχη του κόμματος, η Δώρα Αυγέρη υπογράμμισε:

«Σέβομαι απόλυτα τους αγώνες όλων, αλλά δεν αρκεί να στέκεται κανείς στις δάφνες του. Είμαστε ένα ελεύθερο, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς. Δεν παίζει ρόλο το τι έχει κάνει κανείς στο παρελθόν, ούτε το βιογραφικό κάθε μίας ή καθενός, αλλά και το τί κάνει και λέει τώρα κανείς.

Γι’ αυτό και τον Στέφανο Κασσελάκη οφείλουμε να τον αξιολογούμε για το πολιτικό του σχέδιο, και κυρίως για το πολιτικό του αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν μπορούμε να τον αξιολογούμε με βάση το ποια δουλειά κάνει ή το πού έχει σπουδάσει».

Σε ερώτηση για το αν είναι «πραξικοπηματικό», όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα και αρθρογραφία να «περιορίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ τα ενδιάμεσα όργανα και να ενισχύει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες, η Δώρα Αυγέρη ανάφερε:

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να υπηρετεί την κοινωνία, όχι για να υπηρετεί η κοινωνία το κόμμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να σπάσουμε και την «ελίτ» του κόμματος επιτέλους. Δεν είμαστε ελίτ κανείς μας.

Μέλη του κόμματος είμαστε, με ένα συγκεκριμένο ρόλο, εφήμερο, και είμαστε εδώ να υπηρετούμε το πολιτικό μας σχέδιο. Τέρμα οι ελίτ.

Και το λέω αυτό προσπαθώντας να περιγράψω πώς θέλουμε να είναι το κόμμα μας. Όσο πιο στέρεη είναι η βάση μας, τόσο πιο στέρεο είναι το οικοδόμημα. Και σε αυτό βάζει πλάτη η κοινωνία, οι μάζες όπως έχει συνηθίσει να λέει η Αριστερά.

Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους προοδευτικούς πολίτες στο περιθώριο και να μιλάμε μόνοι μας. Τα όργανα του κόμματός μας φυσικά και θα υπάρχουν, αλλά δεν είναι ιερατείο».

«Θέλουμε πρόεδρο από τη βάση ή όχι;» ήταν το ερώτημα που έθεσε η εκπρόσωπος Τύπου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ορισμένοι κάνουν σα να μην έχουμε ψηφίσει για πρόεδρο, σα να θέλουν να αλλάξει το καταστατικό και να μην ισχύει η εκλογή του προέδρου από τη βάση».

«Να θυμίσω ότι η καταστατική αυτή ρύθμιση για την εκλογή από τη βάση έγινε όταν ήταν πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας. Και αυτό είναι μια κατάκτηση του χώρου της Αριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με βάση ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή τη βούληση του κόσμου μας πρέπει να τη σεβαστούμε», προσέθεσε.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…