Newsroom

Newsroom

«Βόμβα» από Κιλιτσντάρογλου: Έχουμε αποδείξεις για εμπλοκή της Ρωσίας στις Τουρκικές εκλογές

Διαψεύδει η Ρωσία - «Δεν θα επιτρέψουμε ανάμειξη στις εσωτερικές μας υποθέσεις» διαμηνύει ο Κιλιτσντάρογλου

AP23121551546215

Επιμένει ο Κιλιτσντάρογλου και δηλώνει ότι έχει ξεκάθαρες αποδείξεις για εμπλοκή της Ρωσίας στις Τουρκικές εκλογές και στην διάδοση «deep fake» περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

 

Το κόμμα του δεν ήρθε σε επαφή με την ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία για την υπόθεση.

«Θεωρούμε απαράδεκτο μία άλλη χώρα να αναμειγνύεται στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας. Ηθελα αυτό να το γνωρίζει όλος ο κόσμος, για τον λόγο αυτόν έκανα ανοικτά την καταγγελία με ένα tweet», δηλώνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters δύο ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, είναι ψευδείς και επινοήθηκαν από ψεύτες.

«Δεν θα επιτρέψουμε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις»

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει στενές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δηλώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι θα επιδιώξει μία λεπτή ισορροπία στην εξωτερική του πολιτική ως προς τις σχέσεις με τη Μόσχα.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας, δεν θέλουμε να διαρρήξουμε τις φιλικές μας σχέσεις, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ανάμειξη στις εσωτερικές μας υποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής, ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης θα προωθήσει νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας, και για ολόκληρο τον κόσμο, να επιτύχουμε μία ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία. Αλλά θα καταστήσουμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστό για καμία χώρα να καταλαμβάνει άλλη χώρα», λέει.

Όπως μεταδίδει μάλιστα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση αν θα υποστηρίξει την διεύρυνση του NATO αν εκλεγεί πρόεδρος, απαντά «Φυσικά».

«Το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς ένας στρατιωτικός οργανισμός τον 21ο αιώνα, είναι επίσης ένας οργανισμός που υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Θα διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ στο ίδιο πλαίσιο όπως και στο παρελθόν», δηλώνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προσθέτοντας ότι ένα θεμελιώδες πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της περιόδου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν ήταν ο αποκλεισμός του υπουργείου Εξωτερικών από την διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής.

«Θα επιδιώξουμε μία εξωτερική πολιτική με άξονα την ειρήνη που θα δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα της Τουρκίας. Προτεραιότητά μας είναι τα εθνικά μας συμφέροντα και να ενεργούμε σε εναρμόνιση με τον σύγχρονο κόσμο».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…