Newsroom

Newsroom

Βερολίνο: Έκκληση για κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού

Έκκληση για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, προς τα…

Έκκληση για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, προς τα ελληνικά κόμματα.

«Αναμένουμε το σχηματισμό μίας κυβέρνησης της σύνεσης στην Ελλάδα», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ. Αυτό σημαίνει μία κυβέρνηση «ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού» σημείωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι αυτό θα αποτελέσει και αντικείμενο συζητήσεων της γερμανικής πλευράς με την Ελλάδα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την Ευρώπη.

Ο Βεστερβέλε χαρακτήρισε πολύπλοκη την κατάσταση στην Ελλάδα και είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Εξέφρασε, ωστόσο, κατανόηση για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων μια και πλήττονται διπλά από δημοσιονομικές περικοπές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρώπη δεν πρέπει τώρα «να ξεχαρβαλωθεί» αλλά να συνεχίσει ενωμένα, όπως επιτάσσει το πεπρωμένο της για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό νέων δυνάμεων σε Ασία και Λατινική Αμερική, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.


Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…