Newsroom

Newsroom

Βέλγιο: Νεκροί από πυρά αστυνομικών δύο τζιχαντιστές

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο με δύο νεκρούς που φέρονται ως τζιχαντιστές και έναν ακόμη συλληφθέντα, ύστερα από έφοδο…

ter

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο με δύο νεκρούς που φέρονται ως τζιχαντιστές και έναν ακόμη συλληφθέντα, ύστερα από έφοδο  σε κτήριο στη Βερβιέρ, στα ανατολικά της χώρας.  Σύμφωνα με αξιωματούχους οι ύποπτοι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις και σε άλλες πόλεις, με το επίπεδο συναγερμού στη χώρα να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. 

Δικαστικοί αξιωματούχοι είχαν επιβεβαιώσει αρχικά ότι έγινε μια επιχείρηση στο κέντρο της πόλης αυτής που βρίσκεται στο ανατολικό Βέλγιο, ανάμεσα στη Λιέγη και τα σύνορα με τη Γερμανία και λίγο αργότερα ο εισαγγελέας του Βελγίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι οι δύο ύποπτοι που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, σχεδίαζαν μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις.

belgio antitromokratiki efodos

Τα στοιχεία των υπόπτων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Πριν εξουδετερωθούν άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών και για αρκετά λεπτά τους πυροβολούσαν με στρατιωτικά όπλα και πιστόλια. Ο τρίτος άνδρας συνελήφθη σε επιχείρηση στην πόλη Βερβιέ και σύμφωνα με τον εισαγγελέα Βαν Ντερ Σιπτ δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τις επιθέσεις που σημειώθηκα στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι RTL-TVI, ανέφερε ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τρεις νεαρούς οι οποίοι είχαν φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσουν στη Συρία αλλά επέστρεψαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τρομοκράτες, που ήταν έτοιμοι να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της αντιτρομοκρατικής. 

belgio antitromokratiki efodos 1

Παρόμοιες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη και στις Βρυξέλλες. Η  δήμαρχος του Μολενμπέκ-Σεν-Ζαν, Φρανσουάζ Σεπμάν, είπε ότι έγιναν έρευνες στην κοινότητα της οποίας προΐσταται, στα προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Η αστυνομία αναζητά επίσης έναν ένοπλο που εκτόξευσε απειλές και φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ” στο μετρό των Βρυξελλών.

Στη Βερβιέ, ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και εκρήξεις στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Η συνοικία αποκλείστηκε από την αστυνομία που κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.
Μια γυναίκα μάρτυρας είπε: «Είδα ένα περιπολικό να περνά από μπροστά μου και άκουσα ισχυρές εκρήξεις. Ένας άνδρας ντυμένος στα μπλε και με κουκούλα μας έσπρωξε, αρχίσαμε να τρέχουμε. Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, ακολούθησαν ριπές και άλλες εκρήξεις».

Η Βερβιέ, όπως και ορισμένες συνοικίες των Βρυξελλών, θεωρούνται εστίες των ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο ενώ τους τελευταίους μήνες 6-10 νέοι έφυγαν από την πόλη με προορισμό τη Συρία. Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες ισλαμιστές έχουν εκτοξεύσει απειλές μέσω του διαδικτύου στο Βέλγιο όπου οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στη Γαλλία, σχετιζόταν με έναν λαθρέμπορο όπλων που κατοικεί στο Βέλγιο.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…